Jonna Works The News: de feel good manager

Dit keer in Jonna Works The News: de feel good manager. Een opkomende trend in Duitsland. Wat? Jonna zocht uit wat een feel good manager doet.

Ik verzin het niet, het bestaat echt: de feel-good-manager. Iemand die zorgt dat jij je op het werk maximaal comfi voelt. Een trend in Duitsland las ik in de krant. Dáár wil ik meer over weten.

Workin on sunshine

Het stond er echt in NRC Next vorige week: feel good manager in opkomst. Een nieuw fenomeen in Duitsland, want wie gelukkig is werkt harder, wel 31 procent meer. De taken van de feel good manager: ski trips organiseren, een kebabgrill laten installeren in de bedrijfskantine, de ideeënbus legen. Heus waar! Zeg me, waar kan ik zo iemand bestellen, want Dit Wil Ik Ook. Lijkt me het summum van geluk.

Feel good manager: dit regel je

Ik heb voor jullie uitgezocht wat de taken van een feel good manager zijn. Voor het uitgebreide verhaal, check de Berlijnse site VentureVillage, dit is de korte samenvatting:

1 KNUFFELTIJD! Zorg dat nieuwe werknemers zich snel op hun gemak voelen. Tip: speel face memory. Op de voorkant staat de naam, op de achterkant de foto van collega’s, zodat ze co-workers bliksemsnel herkennen.

2 KILO’S FEEDBACK Organiseer feedback sessies (‘je bent een toppertje, jij!’) , want dat verhoogt de geluksstroom, zeker bij nieuwe werknemers.

3 GET SPORTY Hup, hardloopschoentjes mee in je tas, want: sporten is endorfine boost nummer 1 en natuurlijk ben jij het haasje (pardon, de haas, de ankeiler, de voorloper) die de rensessie tijdens de lunch break organiseert.

4 SLAAP COLLEGA SLAAP Rust is belangrijk, dus zorg dat er bedden op kantoor staan voor een superslaapje.

5 NET ALS THUIS Maak het gezellig, knus en comfi op kantoor. Boek een feng shui specialist en hang bordjes op dat huisdieren welkom zijn.

6 EET LEKKER! Jawel, ook het aanstellen van een chef-kok behoort tot je taken, want: wie gezond luncht, zit lekkerder in zijn vel. Een kebabgrill installeren mag dus ook (echt gebeurd).

7 MYSTERY LUNCH Organiseer een verrassingslunch tussen onbekende collega’s. Want: hoe meer mensen je kent, hoe groter de band die je met elkaar voelt. Tip: nodig ook eens een mystery guest uit, bijvoorbeeld Ryan Gosling.

8 PARTY HARDY  Geen happy vibe zonder een knalfeest. Dus laat je collega’s party’en like it’s 1999.

TOPSHOP komt naar de Bijenkorf in Amsterdam! En jij kan bij de opening zijn >

Foto Jonna

 

 

 

 

 

Jonna ter Veer (@jonnaveer) buigt zich in Jonna Works The News wekelijks op geestige doch inhoudelijke wijze over de (opmerkelijke) actualiteit.

Laatste nieuws