Inspiring Woman: Brigitte Patty

Inspiring Woman Brigitte Patty werkt bij CÉLINE in Parijs (Global Business Divisie of Unit Manager Shoes and Licensing). Ze heeft – na een onbetaalde

Inspiring Woman Brigitte Patty werkt bij CÉLINE in Parijs (Global Business Divisie of Unit Manager Shoes and Licensing). Ze heeft – na een onbetaalde stage op 33-jarige leeftijd – haar droombaan verwezenlijkt.

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?
“What does not kill you makes you stronger”

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?
Tijdens een diner met een vriendin namen we eens grondig ons leven (net 30 en weer single) onder de loep en kwam ik tot een inzicht: ‘Niets is erger dan op mijn sterfbed ergens écht spijt van hebben.’ Ik heb toen alles op zijn kop gezet en ben vol voor mijn droombaan gegaan: een baan in de mode.

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?
Ik gebruik Facebook en Whatsapp om de verjaardagen van mijn vriendinnen en mijn familie niet te vergeten. Nog een handige app is de G7 app: een taxi app om weer eens naar het vliegveld te gaan of juist om weer terug naar huis te kunnen.

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat
Heel simpel: wilskracht.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?
Het is belangrijk dat je precies (!) weet wat je wilt bereiken. Niet alleen qua werk, maar ook privé en ga er 110% voor.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?
Opnieuw beginnen op mijn 33ste – als onbetaalde stagiaire – ergens onderaan de modeladder was niet de prachtige lancering van mijn carrière die ik voor ogen had na een Master of Business Administration (met studieschuld). Maar uiteindelijk is het het helemaal waard geweest.

Wie is JOUW inspiring woman?
Pema Chödrön, een Amerikaanse boeddhistische non. Zij heeft prachtige boeken geschreven en is een aanrader voor ieder die het eng vindt om die ene belangrijke stap te nemen op welk gebied dan ook.

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?
Doordeweeks is mijn stijl simpel, tijdloos en door werkomstandigheden: all CÉLINE. In de weekenden ga ik juist voor comfortabel en ‘disconnected’ van mode. Ik draag veel zwart en navy en fijne, zachte en natuurlijke materialen (zoals nappa, katoen en kasjmier).

Waarom is dit JOUW stijl?
Het voelt goed om een simpele stijl te hebben en natuurlijke materialen te dragen. Fashion trends gaan snel en ik kan (met mijn baan) natuurlijk niet achter blijven, daarom kies ik vaak voor tijdloze kleding. Altijd goed. Ik draag graag zachte stofjes, omdat ik geen gratis scrubsessie nodig heb van ruwe materialen.

Heb je een stijlicoon?
Phoebe Philo. Zij kleedt zich geweldig: effortless en casual met altijd de juiste twist.

Wat is je beautyregime?
Sinds ik fan ben van Ayurveda zweer ik bij de amandelolie op mijn gezicht. Ook van een wekelijkse insmeersessie met sesamolie van de natuurwinkel word ik blij. Als dat allemaal niet helpt zijn er altijd nog de terra cotta blush van Guerlain en mijn YSL gloss om er ‘gezond’ uit te zien.

Leren jas: Céline
Wit T-shirt: van mijn man
Zwarte spijkerbroek: COS
Zwarte zonnebril:  Céline
Navy enkellaarsjes:  Céline
Tas: Céline

PS de opvouwbare fiets is van de HEMA. Het is mijn beste  accessoire in Paris, ik word voortdurend gevraagd waar ik die heb gekocht.

Lees meer inspirerende interviews >

Laatste nieuws