Inspiring Woman: Kasia Vermaire

Kasia Vermaire (29) is in 2011 haar eigen onderneming gestart in de wereld van thee en food. Ze wil het ‘tuttige’ van thee afblazen. Naast het feit da

Kasia Vermaire (29) startte in 2011 haar eigen onderneming in de wereld van thee en food en wil hiermee het ‘tuttige’ van thee afblazen. Daarnaast werkt Kasia als theesommelier. 

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?
Dream, dare, do!

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?
Van kleins af aan had ik eigenlijk altijd de drive en inzet om alles in eigen handen te hebben. Ik had een sterk gevoel, maar ook een grote angst, om iets voor mezelf te gaan doen. Ik wilde mensen blij maken, vandaar ook de grote interesse in de studie Geneeskunde en alles rondom de thema’s biologie, fysica en gezondheid. In 2010 werd ik de eerste vrouwelijke theesommelier van Nederland. Hierdoor kreeg ik net dat beetje vertrouwen in mezelf om ervoor te gaan.

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat?
Ik denk vooral dankzij de onvoorwaardelijke steun van mijn ouders. Zij staan altijd voor me klaar.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?
Vertrouw altijd op je eigen intuïtie, dat is toch de beste graadmeter. En blijf altijd trouw aan jezelf en je eigen waarden.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?
Ik heb opofferingen moeten maken, alleen heeft het nooit echt als opoffering gevoeld. In het begin deed ik soms opdrachten of dingen die ik later helemaal niet leuk vond, maar door het te ervaren kom je er ook soms pas achter of iets bij je past of niet.

Ondernemen heeft het voordeel dat je je eigen tijd en werkschema in handen hebt, maar dus ook soms het nadeel dat je geen vaste werkuren hebt en flexibel moet kunnen omgaan met het werken in diverse teams. Je bent eigenlijk altijd ‘bezig’.

Welke kans(en) heb je zelf gecreëerd?
Ik denk dat alles wat je wilt, dat je dat zelf kunt creëren. Zodra je voor jezelf weet wat je doel is, dan neem je zelf de stappen om daar te komen. Dus in principe creëer je alles zelf. Dat wil niet zeggen dat het ook altijd lukt.

Wie is JOUW inspiring woman?
Laatst las ik een inspirerend boek van Arianne Huffington (oprichter van de Huffington Post) genaamd ‘ Thrive’. Dit inspireerde mij enorm, vooral hoe ze na een enorme burn-out realiseerde dat succes en geld niet meer de weg naar geluk is. Ze heeft van haar  geforceerde ‘stilstand’ geleerd en zet zich nu in om het zakelijke leven in te laten zien dat we anders moeten gaan denken over status, geld en macht.

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?
Mijn stijl is klassiek.  Ik hou van basic kleuren zoals zwart en marineblauw, maar ook van pasteltinten. Meestal draag ik kledingstukken die altijd kunnen en niet gebonden zijn aan trends.

Heb je een stijlicoon? Wie is het en waarom?
Audrey Hepburn, haar stijl en haar uitstraling komen overeen met die van mij. Ik herken veel van mezelf in haar. Ze is een echte klassieker.

Wat is je must-have voor dit voorjaar?
Op mijn lijstje staan klassieke en elegante pumps. Natuurlijk droom ik net als veel vrouwen van Louboutin’s.

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je?
Mijn moeder is heel lang schoonheidsspecialiste geweest en heeft mij altijd geleerd hoe belangrijk het is om je huid van binnen en buiten te reinigen. Voor de rest ben ik fan van de maskers van Dr. Van der Hoog. Qua make-up gebruik ik een crème van QMS die ik als foundation gebruik. Daarnaast hebben Chanel en Collistar hele fijne blush en oogschaduw. Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik een wenkbrauwgel van Hema. Hierdoor blijven ze mooi in model.

Beeld: Sebastiaan ter burg/CC BY

Laatste nieuws