Inspiring Woman: Linda Botter

Linda Botter wilde altijd dierenarts worden, maar uiteindelijk koos ze voor iets heel anders: de PR. Dit bleek haar grote passie, wat in februari 2011

Linda Botter wilde altijd dierenarts worden, maar uiteindelijk koos ze voor iets heel anders: de PR. Dit bleek haar grote passie, wat in februari 2011 leidde tot haar eigen succesvolle PR bureau MaisonPR.

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?
‘Practice what you preach’, ofwel: ‘Wees geen loodgieter met lekkende kranen’.

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?
Ik wilde altijd dierenarts worden, maar ik was niet goed genoeg in exacte vakken. Toen ging ik maar eens kijken bij de UvA. Tijdens de eerste proefles communicatiewetenschap viel ik op slag voor het communicatievak. Ik heb daarna stage gelopen en gewerkt bij FuzzyShots (nu FS Agency) en dat vond ik zo ontzettend leuk, dat ik nu – tien jaar later – nog steeds met veel plezier in de PR werk.

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?
Ik ben geen app freak, maar ik ben wel erg blij met WhatsApp en internetbankieren. Ook Whitagram en Photocollages gebruik ik graag, om creatieve foto’s te maken voor Instagram.

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat?
Dankzij iedereen die ik in mijn leven ontmoet heb. Sommige mensen leren je dingen die je zelf ook wilt, anderen leren je juist wie je echt nooit wil zijn. Dat alles maakt je als persoon tot wie je bent. Daarnaast is mijn man mijn grote motivator en mijn businesspartner Melanie mijn businesssoulmate. Zij is een soort tweede geweten: we zijn heel anders, maar denken precies hetzelfde. Heerlijk.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?
Altijd eerlijk zaken doen. Ik heb wel eens onrechtvaardige dingen meegemaakt, maar onthoud dan altijd wat mijn vader ooit zei: ‘Als iemand zo zaken doet, dan gaat het vanzelf mis’.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?
Toen ik MaisonPR opzette heb ik extreem hard gewerkt. Ik heb echt dagen van 12-16 uur gemaakt én meer, waardoor ik mijn vrienden weinig tot niet zag. Nu nog ben ik heel vaak enorm druk met het bedrijf.  Soms vind ik het wel jammer dat je qua sociaal leven wat opgeeft, maar aan de andere kant heb ik gelukkig veel vrienden die in de PR-wereld werken.

Wie is jouw inspiring woman?
Aerin Lauder. I absolutely love her. Ze is ontzettend slim, heeft de ondernemersmentaliteit van haar oma (Estée Lauder) en is ook nog eens prachtig – een echte natuurlijke schoonheid. Daarnaast ben ik jaloers op haar huizen en de fenomenale interieurstyling.

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?
Klassiek met een stoere twist.

Wat draag je op de foto?
Op deze foto draag ik een fashionable leren jasje van Sunaj en een legging van Joline Jolink.

Waarom is dit jouw stijl? Waarom voelt het goed?
Ik hou ervan er netjes uit te zien, maar wél met een stoer accent, zoals het jasje.

Wat is je must-have voor dit voorjaar?
Een Escada-blouse in een nude tint en Sacha laarsjes in camel suede. En ik heb een prachtige jurk van Spijkers en Spijkers gezien op de Amsterdam Fashion Week, die ik dolgraag wil aanschaffen. Verder kijk ik graag op de high end webshop Winkelstraat.nl. Hier kan ik in één opslag zien wat de musthaves zijn voor het seizoen.

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je?
Ik gebruik alle merken die we vertegenwoordigen bij MaisonPR. Niet alleen omdat ik geen loodgieter met lekkende kranen wil zijn (vandaar mijn motto), maar ook omdat ik écht van de merken die ik vertegenwoordig houd. Zo draag ik Jo Malone London parfums en gezichtsverzorging van Valmont en Estée Lauder.  Andere vondsten zijn nagellak van CAPTION en RevitaLash, een wimperverzorging die je wimpers sterker maakt. Mijn haarproducten koop ik bij mijn kapper Glenn van HeadQuarters in Amsterdam, waar ik ook iedere week mijn haar laat föhnen. Een top investering al zeg ik het zelf.

Laatste nieuws