Saar’s soulkitchen: Meatfree friday

Elke vrijdag trekt Saar een van haar lekkerste (guilty pleasure) recepten voor je uit de kast. Deze week: het ultieme forel recept.

Elke vrijdag trek ik een van mijn lekkerste (guilty pleasure) recepten voor je uit de kast. En heb jij net als ik je portie vlees voor deze week wel gehad, dan zit je vandaag gebakken. Dus vis it is!

Eerst vlees

Gisteren genoten van een heerlijke biefstuk bij Pompstation in Amsterdam – je kunt een man voor zijn verjaardag geen groter plezier doen. Mijn steak kwam met oma’s frieten, gebakken champignons en stevige cognacjus: helemaal niets op aan te merken. Maar ken je dat gevoel dat je na zo’n vleesmaal even geen trek meer hebt?

Dan vis

Dit wordt dan ook een weekend vol vis en vegetarisch, al vraag ik me nu ik dit schrijf meteen weer af waarom mijn visrepertoire niet groter is. Afijn, om ervoor te zorgen dat jouw verzameling visrecepten in elk geval weer ietsje groter wordt, maak ik een van m’n klassiekers: forel met amandelen. Net als vorige week een gerecht uit een romantisch stadje in de Franse campagne.

Hoezo graatjes?

Ja, in vis zitten graten, maar een forel is heel makkelijk op je bord te fileren – echt waar, zelfs ik kan het. En ook het kook- en bakwerk is reuze simpel: je neemt net zoveel forellen als je mensen hebt en die laat je lekker zwemmen in roomboter. Draperen op een mooie schaal, geschaafde amandeltjes erover en je weet niet wat je proeft! Als je de tafel mooi dekt en kaarsen aansteekt, beloof ik je dat iedereen zwaar onder de indruk zal zijn.

Enne, als jij nog een lekker visrecept hebt voor mijn verzameling? Laat het me weten op onze Facebookpagina.

recept forel

Forel met amandelen maak je zo

Nodig voor 4:
4 forellen • ca. 75 gram roomboter • 4 handjes geschaafde amandelen • peper & zout

Spoel je forellen af in een vergiet, dep ze droog en bestrooi de binnen- en buitenkanten met peper en zout. Bak intussen in een grote koekenpan in een eetlepel boter de amandeltjes (blijf erbij, want te donker zorgt voor een bittere smaak). Haal ze van het vuur als ze goudbruin zijn, strooi er een beetje zout over en zet ze apart. Laat de rest van de boter in dezelfde pan op middelhoog vuur smelten en bak hierin de forellen ongeveer 4 minuten per kant. Tip: draai ze tussendoor niet om, zo voorkom je breken en scheuren. Leg de visjes op een (warme) schaal, verwarm de amandelen nog heel even in het bakvet van de vis en strooi ze over de forellen.

Saar 150x150

Kun je geen genoeg krijgen van de lekkerste guilty pleasure recepten van Saar? Check dan ook snel hoe je een super healthy, kraakverse venkelsalade of mosselen met de Franse slag maakt. 

Fotografie: Daniëlle Lambinon

Laatste nieuws