Inspirerende vrouw: Emily Gray

Emily Gray is moeder van twee kinderen en richtte in 2011 haar eigen kledinglabel Gray Label op, dat gespecialiseerd is in minimalistische kinderkledi

Emily Gray (32) is moeder van twee jonge kinderen en richtte in 2011 haar eigen kledinglabel Gray Label op, dat gespecialiseerd is in minimalistische kleding voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Haar grootste carrièreles tot nu toe? «Volg je gevoel.»

In tegenstelling tot de meeste kinderkleding zijn de ontwerpen van Gray Label niet gebaseerd op felle kleuren of drukke prints. Juist het minimalistische en simpele staat centraal. En met succes: de kinderkleding wordt inmiddels al in twintig landen verkocht. Aan Marie Claire vertelt Emily over haar bedrijf, motivatie en het zakenleven.

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?
Ik heb er stiekem twee: “Be your own kind of beautiful”  en “Enjoy the small things in life”.

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?
Toen ik tijdens mijn eerste zwangerschap naar Parijs ging om babyinkopen te doen. Daar ging een complete wereld voor mij open. In Nederland was er veel minder keuze op het gebied van baby- en kinderkleding. Daar wilde ik verandering in brengen.

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?
Ik ben niet zo technisch! Toch gebruik ik wel een aantal tools die ervoor zorgen dat ik altijd en overal kan werken. Bijvoorbeeld mijn mail, social media, Google Maps en notities.

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat?
Mijn man is mijn grootste adviesbron en motivator, hij stimuleert me om groot te denken. Ook heb ik van huis uit veel doorzettingsvermogen meegekregen.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?

Volg je gevoel! Mijn onderbuik heeft tot nu toe altijd gelijk gekregen. En durf te gaan. Als je geen risico’s durft te nemen kom je geen stap verder.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?
Ik zie mijn eigen label niet als een opoffering, Gray Label brengt me juist van alles. Bijvoorbeeld fijne samenwerkingen, het neerzetten van mooie producten en het behalen van groei op persoonlijk én zakelijk vlak. Het enige wat ik af en toe lastig vind is dat ik minder tijd heb voor m’n kids, maar gelukkig werk ik praktisch naast mijn huis. Zo kunnen ze na school gewoon binnenwandelen als ik aan het werk ben.

Wie is jouw inspiring woman?
Ik heb eigenlijk een ‘inspiring man’: mijn opa. Hij was echt een rasondernemer, die met eigen handen veel heeft weten te winnen.

Gray Label kleding - Emily Gray
Beelden uit het lookbook van Gray Label.

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?
Stoer, minimalistisch, veel zwart-wit en spijkerstof.

Heb je een stijlicoon? Wie is het en waarom?
Nee. Als ik toch zou moeten kiezen zou ik voor de Olsen Twins (Mary-Kate en Ashley Olsen red.) gaan. Zij zijn super modieus en hebben echt een eigen stijl.

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je?
Ik kan niet slapen zonder mijn gezicht en ogen schoongemaakt te hebben – hoe laat het ook is of hoe gaar ik ook ben. Ik zweer bij HEMA reinigingsmelk voor mijn ogen en verder gebruik ik vooral producten van Gernétic en Dermalogica.

Kijk voor meer informatie op de website van Gray Label of bezoek de winkel in Amsterdam.

Laatste nieuws