Inspirerende vrouw: Aranka van der Voorden

Inspirerende vrouw: Aranka van der Voorden

Aranka van der Voorden (27) zei een jaar geleden haar baan op om haar droom te volgen. Dit leidde tot de succesvolle online community #FITGIRLCODE, waarmee ze inmiddels zo’n 200.000 vrouwen per maand bereikt. Hiernaast lanceerde de powervrouw vorige week haar eigen sportmerk Jogha.

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?
“Work hard” en “Make shit happen”.

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?
Ik was altijd op zoek naar stijlvolle sportkleding. De materialen van bestaande sportswear waren van goede kwaliteit, maar pasten niet bij mijn persoonlijke stijl. Wat ik niet vond besloot ik uiteindelijk zelf te creëren. Met behulp van mijn community #FITGIRLCODE is toen Jogha ontstaan; een merk voor sterke vrouwen die hun dromen najagen.

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?
Ik prijs mezelf iedere dag gelukkig met een iPhone die werkelijk alles synchroniseert. Daarnaast zou ik qua apps echt verloren zijn zonder Google. Drive, Analytics, Maps, Gmail, Agenda; al deze tools maken mijn leven een stuk makkelijker én overzichtelijker.

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat?
Zonder het #FITGIRLCODE-team had ik dit alles niet kunnen bereiken. Ik word iedere dag omringt door ondernemende talenten op het gebied van marketing, copywriting, social media en graphic design. We inspireren en motiveren elkaar om er alles uit te halen wat erin zit.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?Ondernemen is net als uit een vliegtuig springen en onderweg je parachute in elkaar zetten: van te voren maak je plannen, maar er komt hoe dan ook van alles op je pad waar je niet op gerekend had. Op dat soort momenten moet je doorzetten, want vaak komen je dromen daarna pas uit.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?
Ik houd ontzettend van mooie spullen, maar ik heb mijn levenstandaard het afgelopen jaar wel aan moeten passen. Ik kocht bijvoorbeeld hele dure shampoo, dat doe ik nu niet meer. Daarnaast heb ik weinig tijd voor een actief sociaal leven. Gelukkig begrijpen echte vriendinnen dat.

Wat zijn je toekomstplannen?
Met #FITGIRLCODE willen we van de wereld een gezondere plek maken: one Fit Girl at a time. We zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw interactief platform waar ‘Fit Girls’ van over de hele wereld tools kunnen vinden voor een gezonde levensstijl. Mijn sportmerk Jogha vormt een belangrijk onderdeel van deze essentials. We zijn hard bezig met het ontwerpen van een nieuwe collectie.

Wie is jouw inspiring woman?
Sophia Amoruso. Zij is de oprichtster van de online shop Nasty Gal en schrijfster van het boek #Girlboss. Ik heb haar boek gelezen tijdens mijn ondernemers-journey en het bevestigde dat veel van mijn keuzes de juiste zijn. Bovendien heeft ze me enorm veel geleerd over het worden van een goede ‘girlboss’.

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven?
Ik denk dat je mijn stijl het best kunt omschrijven als ‘sporty chique’. Ik vind hakken prachtig, maar het is fysiek onmogelijk om daarop de hele dag van hot naar her te racen. Gezien mijn vakgebied kan ik het me gelukkig permitteren om overal op sneakers aan te komen. Ik heb bovendien bijna 1001 paar sneakers, dus het verveelt nooit!

Wat draag je op de foto?
Ik draag de Etnique Unique Racerback Bra van mijn eigen merk Jogha, Isabel Marant wedge sneakers, een short van Imagine by Kim en een jas van Zara.

Waarom is dit jouw stijl? Waarom voelt het goed?
Ik ben niet zo groot, zeg gerust klein. Deze Isabelle Marant wedge sneakers zorgen ervoor dat ik wat langer ben, maar tóch comfortabel kan lopen. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar keihard gewerkt voor een mooie platte buik, dus ik ben blij dat ik die eindelijk kan laten zien!

Heb je een stijlicoon? Wie is het en waarom?
Ik laat me inspireren door verschillende bloggers en online magazines. Een van mijn favorieten is Anna Nooshin van NSMBL, haar stijl ligt het dichtst bij mijn persoonlijke stijl.

Wat is je must-have voor dit najaar?
Een wollen, grijze sjaal van Acne. Deze is warm, tijdloos én makkelijk te combineren.

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je?
Ik begin mijn dag met 10 minuutjes yoga, zodat ik er de rest van de dag helemaal tegenaan kan. Voor mijn huid gebruik ik producten van het merk Dermalogica. Dit merk focust zich echt op de gezondheid van je huid, in plaats van roze crème in een mooie verpakking te verkopen.

Kijk voor meer informatie over Aranka en haar businesspraktijken op #FITGIRLCODE en Jogha.com.

Laatste nieuws