Claudia’s week in beeld: een stoomcursus partyen in 5 stappen

December staat bol van de feestjes. Hoe hoofdredacteur Claudia het volhoudt naast haar fulltime baan? Een stoomcursus partyen in 5 stappen.

Wasstraatseizoen is aangebroken voor Marie Claire’s hoofdredacteur Claudia Straatmans. December staat bol van de feesten – kerstborrel hier, awardshow daar. Klinkt glamourous, zeker als je Jan Kooijman weer eens tegen het lijf loopt. Maar argh, argh, de stress. Wat moet ik aan, welke haarwasschema’s houd ik erop na, en vooral: waar is mijn corrigerende ondergoed gebleven? Een stoomcursus partyen in 5 stappen:

 1. Wat doe ik op een bad hair day?

Claudia's week in beeld - stoomcursus partyen in 5 stappenLetterlijk door de wasstraat ga ik om deze party-week aan te kunnen. Elke drie uur is er een ‘happening’ waarvoor ik er bild-hübsch uit moet zien. Dat begint al op zondag. Première Billy Elliot. Maar help, ik ontdek een grijze haar. PANIEK! Gelukkig fietst Kimm Koffijberg mij snel in een zaterdagochtend-heel-vroeg-afspraak.
Vrijdagavond had ik nog een vriendinnenetentje, maar deze vrouw taaide om 23 uur al af, want Kimm kon me alleen de volgende ochtend heel vroeg kwijt. Spartaanse discipline dus om het beste kapsel te krijgen.

2. Haar toch beetje mislukt? Zet ’n muts op, presenteer het als fashionstatement

Claudia's week in beeld - stoomcursus partyen in 5 stappenPremière overleefd, alleen wil dat haar de volgende dagen niks meer. Kan ook aan het weer liggen – vocht is uit de lucht, en dat komt mijn krullen doorgaans niet ten goede. Daarom een muts op naar de kerstlunch van Estée Lauder (‘Hallo daar zijn we weer Karlijn Visser’ – mijn vriendin die ik deze weken meer zie dan mijn gezin). Ik hoor je denken: die Straatmans, die luncht alleen maar buiten de deur, maar denk qua hysterie van deze dag: ’s ochtends vergadering op kantoor, ’s middags met de auto snel op & neer naar De Hallen in Amsterdam voor die kerstpresentatie, daarna zoefzoef terug naar het Hoofddorpse kantorenpark om financiële vergaderingen in te gaan. En dan wel voor 18.00 uur daar weer weg moeten zijn, want…

3. Combineer nuttig met aangenaam

Claudia's week in beeld - stoomcursus partyen in 5 stappenGrazia Fashion Awards. Weer een avondje weg, zucht het thuisfront. En dan heb ik het nog niet eens over de vriendinnen gehad die roepen dat ze nooit meer een afspraak met me kunnen maken. Maar ha, daar heb ik iets op gevonden. Ik heb een clubje vriendinnen die ook in de tijdschriften zitten, de helft is ook uitgenodigd voor de Grazia Fashion Awards, en de andere helft haakt aan voor een etentje vooraf in restaurant Vondelpark3, onder de Grazia venue. Zien we elkaar toch nog even! Multi-tasking, ons kluppie doet het op vele manieren.

4. Trek je mooiste vintage kleedje aan

Claudia's week in beeld - stoomcursus partyen in 5 stappenHop, naar boven. Voor de Grazia Awards. Loop ik meteen beautyblogster Mascha tegen het lijf, die snel een Instagrammetje maakt. Dat heb ik geweten – die vrouw is huge in social media-land – de vragen van haar fans vliegen me om de oren: waar mijn jurk van is? Een slimme meid is op haar kledingvragen voorbereid, met deze Leonard vintage kan ik wel aankomen, toch? Met de 40 denier panty eronder niet, maar sorry menschen: zonder waren mijn benen blauw uitgeslagen van de kou (heel soms, maar dan ook maar heel soms, gaat warmte boven fashion – heel soms zei ik).

5. STRAAL in elke photo booth

Claudia's week in beeld - stoomcursus partyen in 5 stappenVoor het geluk. En voor de zekerheid. En voor de oude dag. Zouden Koot & Bie zingen. Wij zeggen: laat je voetafdruk achter. In elke photo booth. Dus: en bij Estée Lauder. En bij Chanel precies 24 uur later (het is deze week elke dag raak, qua kerstlunches van beautymerken).

6. Blijf de feestmarathon rennen alsof je net wakker bent

Claudia's week in beeld - stoomcursus partyen in 5 stappenWoensdag: 9 uur: trainen bij Radmilo. 10.30 uur: Chanel presentatie. 13 uur: meeting Hoofddorp. 15.30 uur: vergadering met marketingteam. 18 uur: wasstraat voor Mercur-gala (Oscars van de tijdschriften). Benen ontharen, selftan erop smeren (heb geleerd van mijn 40 denier fashion faux pas), mezelf in een strakke zwarte jurk duwen, waar is het corrigerende ondergoed net als je het nodig hebt? Maar ach, door stress toch geen tijd om te eten. Mercurs, here I come. VT Wonen wint ’m nu. Volgend jaar is-ie voor Marie Claire. Tenminste, daar gaan we voor.

En nu stort ik heel even in, en ga ik vooral heel erg knuffelen met mijn gezin. Maandag wacht een nieuwe feest-, pardon, werkweek.

Laatste nieuws