Inspirerende vrouw: Elise van Wonderen

Elise van Wonderen is het modebrein achter de succesvolle webshop ModeMushtaves.com, waar allerlei fijne key-items worden verkocht.

Elise van Wonderen is het modebrein achter de succesvolle webshop ModeMusthaves.com, waar onder het motto ‘Whoever said money can’t buy happiness, simply didn’t know where to shop’ allerlei fijne key-items worden verkocht. Met twee popup-stores, een eigen app én een gave samenwerking met Opel mag ze haar eigen onderneming gerust geslaagd noemen. Aan Marie Claire vertelt de powervrouw over haar carrière, eigen stijl en toekomstplannen.

Personal

 

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur?
‘Laat je niet leiden door angst, maar vecht voor je droom!’ Het is een kwestie van keihard werken en niet opgeven. Er zijn veel redenen om af te haken of om niet te starten, maar het is juist de kunst om te gaan voor waar je écht in gelooft.

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen?
Na heel veel ideeën vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Midden in de nacht kwam ik op de naam ModeMusthaves. Ik zag dat die domeinnaam nog beschikbaar was en voilà: de volgende dag stond ik bij de Kamer van Koophandel en opende ik een zakelijke rekening bij de bank. Daarna werd mijn idee snel werkelijkheid: zes weken later was de webshop live!

Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren?
Natuurlijk gebruik ik alle grote social media-apps als Instagram, Facebook en Twitter. Super handig om op de hoogte te blijven! Daarnaast is de Rabo Bankieren App ideaal voor betalingen en ben ik verslaafd aan taxi-apps als Drive ugo en Uber. Een taxi bestellen via deze apps is zo veel gemakkelijker én nog goedkoper ook!

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat?
Ik heb een goed team om mij heen verzameld van hardwerkende meiden en goede partnerbedrijven. Samen met hen heb ik ModeMusthaves gemaakt tot wat het nu is. Maar in eerste instantie – en vooral in het eerste jaar, toen ik nog geen personeel had – komt het toch vooral op jezelf aan. Je moet genoeg motivatie hebben om zo veel én zo hard te werken.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe?
Dat het belangrijk is om een goede structuur in je personeel aan te brengen. De meeste meiden begonnen bij mij met een allround-functie. Toen was ik zelf alsnog verantwoordelijk voor elke beslissing die gemaakt moesten worden. Dat gaat je wel opbreken.
Nu heb ik de functies goed verdeeld onder personeel dat zich verantwoordelijk voelt. Zij tonen zelf ook initiatief en doen precies waar ze goed in zijn. Samen werken we nu aan dezelfde dromen en doelen. Dat zorgt ervoor dat ik veel plezier heb ik het runnen van ModeMusthaves.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen?
De eerste twee jaar heb ik echt continu gewerkt. Ik was alleen maar bezig met pakketjes inpakken, meiden aannemen en mijn bedrijf op orde krijgen. Mijn sociale leven stond toen ook even op een heel laag pitje. Ik heb het echter nooit als opoffering gezien: als je bedrijf zo snel groeit krijg je echt een enorme kick. Ik had dan ook genoeg energie om dag in dag uit aan het werk te zijn. Nu is het gelukkig wel anders en heb ik meer vrije tijd.

Welke kans(en) heb je zelf gecreëerd?

Ondernemen is een en al kansen creëren. Als je een bedrijf start komen er genoeg obstakels op je pad. Helemaal als je uit het niets begint met een klein budget (in mijn geval spaargeld). Als ondernemer moet je dan nieuwe kansen creëren en blijven vernieuwen. Daar zit juist de uitdaging.

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik wil ModeMusthaves verder uitbouwen als webshop, naam én merk. We hebben veel wilde plannen waar we nu al druk mee bezig zijn.

Wie is jouw inspiring woman?
Alle vrouwen die gaan voor hun dromen!

ModeMusthaves

1. La Lace Dress | € 29,95
2. Must have a coffee 2.0 | € 14,95
3. Girl From The Hood | € 24,95
4. Chique And The City | € 34,95
5. Pump It Up | € 24,95
6. ModeMusthaves Polaroid | € 69,95

Fashion & Style

 

Kun je jouw stijl omschrijven?
Mijn stijl is over het algemeen vrouwelijk, maar het hangt ook van het moment af.
Naar kantoor of zakelijke afspraken draag ik altijd hakken, gecombineerd met een casual of sophisticated look. Op een lazy zondag kies ik eerder voor een fijne jumpsuit van joggingstof met sneakers – wel gecombineerd met mooie sieraden en mijn Chanel 2.55 natuurlijk.

Wat draag je op de foto?
Een flaphoed, leren jasje en jurkje van ModeMusthaves. De tas is van Chanel,  schoenen van The Sting en het horloge is van Cartier.

Waarom is dit jouw stijl? Waarom voelt het goed?
Met deze outfit kun je alle kanten op. Ik kan ‘m dragen naar een gezellige lunch met mijn vriendinnen, maar ook naar een zakelijke afspraak of date met mijn lover.

Heb je een stijlicoon? Wie is het en waarom?
Eigenlijk heb ik niet één stijlicoon. Ik laat me graag inspireren door veel verschillende mensen en merken. Dat kunnen meiden bij mij op kantoor zijn, maar ook designers van catwalkshows.

Wat is je musthave voor dit najaar?
De flaphoed, deze musthave maakt van elke outfit een feestje!

Benieuwd naar de webshop van Elise? Neem dan snel een kijkje op ModeMusthaves.com.

Laatste nieuws