Simone’s modeschool: de capsule-collectie

Fashion director Simone geeft iedere maand les in een actueel modethema. Deze maand: de capsule-collectie. Wat is dat eigenlijk?

Fashion director Simone geeft iedere maand les in een actueel modethema. Deze maand: de capsule-collectie. Wat is dat eigenlijk?

Een capsule-collectie is je basisgarderobe van 9 tijdloze items: trenchcoat, rechte jeans, witte bloes, leren jasje, zwart pak, effen jurkje, kokerrok, kasjmieren vest én gestreept truitje. Wij lichten er vier uit.

Het pak

Niets is sexyer dan een vrouw in smoking. Een chique look creëer je met een paar fashionable hakken. Kies je liever voor comfi? Felgekleurde sneakers en een T-shirt doen de truc.

Het witte overhemd

Met het overhemd kun je alle kanten op. Lange of korte mouwen, nauwsluitend of oversized. Tip: rol je mouwen op. Très nonchalante!

De trenchcoat

Oorspronkelijk werd de trenchcoat gedragen door militairen in loopgraven.  Ook nu geeft de jas je de nodige bescherming: een goed exemplaar houdt je in iedere regenbui droog.

Het leren jasje

Inmiddels een onmisbaar item in modeland: het biker jack. Investeer in een echt leren exemplaar, deze blijft het langst mooi.

Simone's modeschool - capsule

1 De trenchcoat – Vero Moda | € 49,95
2 Wit overhemd – Acne Studios via Net-a-Porter | € 250
3 Zwart pak – Topshop | blazer € 85, broek € 29
4 Leren jasje – Zara | € 199

Lees ook: Simone’s modeschool over de juiste lingerie > 

Laatste nieuws