Inspirerende vrouw: Hannah Hoekstra

Hannah Hoekstra (27) studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Inmiddels is ze afgestudeerd en volop aan het werk.

Hannah Hoekstra (27) studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Inmiddels is ze afgestudeerd en volop aan het werk. Nu staat ze op het toneel met Shakespeares klassieker As You Like It, maar ze is ook te zien in de film Mees Kees op de planken én op 17 januari in de Telefilm Sunny Side up.

Personal

Wie of wat beweegt en inspireert je te doen wat je nu doet?
Mijn inspiratie komt uit de gekste hoeken. Een gekookt ei kan me zelfs inspireren. Ik wil dat mijn fantasie grenzeloos is, zodat ik van ‘weinig’ iets groots kan maken. Ook mijn vrienden kunnen me mateloos inspireren, omdat het briljante mensen zijn, net als mijn familie. Boeken of kunstwerken kunnen ook voor een inspiratiewolk in mijn hoofd zorgen. Die wolk kan wat mij betreft niet groot en vol genoeg zijn.

Welke angst(en) heb je moeten overwinnen?
Gelukkig ben ik niet (meer) bang om vragen te stellen. Als ik iets niet weet – en dat is behoorlijk wat – schaam ik me niet om daarvoor uit te komen. Ik ben nu juist wel tevreden met mijn nieuwsgierigheid.
Wel ben ik nog altijd in gevecht met mijn angst om steeds beoordeeld te worden, in alles wat ik doe. Maar volgens mij is deze angst niet echt te tackelen. Ik wil me helemaal niet hoeven focussen op de oordelen van anderen – die in mijn eigen hoofd zijn immers al sterk genoeg – maar dat vind ik verdomd lastig.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt in je carrière tot nu toe?
Kleine lessen die ik onderweg krijg – uit welke hoek dan ook – kunnen achteraf ineens een groter geheel vormen. Maar de les ‘lol maken’  is absoluut een goede, wat mij betreft. En open blijven. Kortzichtigheid vind ik afschuwelijk.

Welke kans(en) heb je zelf gecreëerd?
Als ik ergens mijn zinnen op zet kan ik best brutaal zijn. Als ik bijvoorbeeld een bepaald belangrijk persoon wil spreken of iemand iets wil zeggen ben ik redelijk assertief. Van tevoren schijt ik in mijn broek, maar dan spreek ik mezelf streng toe en ga ik erop af.

Wie is jouw inspiring woman? 
Mijn moeder natuurlijk. En mijn zusje. Én mijn beste vriendinnen.

Fashion & Style 

Kun je jouw stijl omschrijven? 
Ik draag niet graag ongemakkelijke kleding. Simpel maar rechtvaardig, daar houd ik van. Er zijn ook dagen dat ik rare pakjes aantrek om de boel een beetje te sarren. Ook draag ik altijd wel een horloge. Niet alleen omdat dat handig is, maar ik vind het ook een mooi accessoire om te dragen.

Wat is je ultieme podiumlook? 
Dat kan me als actrice niet gek genoeg zijn. Als ik op het toneel sta moet een kostuum een rol verduidelijken, afmaken of verbreden. Een zwerver, een hond, een oude mevrouw: ik wil alle uitersten proberen.
Als ik als mezelf op een podium moet verschijnen verzin ik meestal iets waar een knipoog in zit. Een gek patroon bijvoorbeeld, of een aparte stof. Eigenlijk doe ik maar wat.

Wat is je fashion musthave voor deze winter?
Warme sokken. Én een hele dikke winterjas.

Wat is jouw beautyregime?
Alles mag!

Laatste nieuws