Dé Amsterdamse hotspots van de redactie

O Amsterdam. Elke dag opent er wel een nieuwe hippe toko, maar als je eenmaal een topper hebt gevonden blijf je er komen. Hier vind je de Marie Claire

O Amsterdam. Elke dag opent er wel een nieuwe hippe toko, maar als je eenmaal een topper hebt gevonden blijf je er komen. In deze restaurants vind je de Marie Claire’tjes.

Hoofdredacteur Claudia: “Rijsel. Sinds mijn verjaardag daar diep in de nacht eindigde met tien dansende vriendinnen op tafel, kunnen eigenaar Pieter, sommelier Willemijn en de keukenbrigade niet meer stuk voor mij. En de keuken is om je vingers bij af te likken: het geroosterd kippetje is fantastisch. En voor mij als wijnliefhebber ook zeer belangrijk: een wijnkaart om dorst van te krijgen – met veel open glazen (en anders maakt Pieter gewoon van je favo-fles een open glas).
rijsel.com

ysbreeker-3

Beautyredacteur Dionne: ‘’Restaurant van de kaart: heerlijk eten en fantastische Vouvray!
Voor de lunch: De Ysbreeker, omdat je er altijd warm kunt eten, zelfs ’s ochtends.
Diner a deux: restaurant Red. Surf en turf restaurant – altijd vol, dus wel even reserveren.
En de allerbeste Indiër zit in de Utrechtsestraat: restaurant Meghna. Klein, heel lekker eten en super vriendelijke bediening.
vandekaart.com; deysbreeker.nl; restaurantred.nl; meghna.nl

Eindredacteur Saar: “Ik was al een fan van de biefstukken (én friet) van Rosa & Rita aan de Oostelijk Eilanden, en sinds we met Marie Claire zijn verhuisd naar het SBS-pand zit het precies op mijn route. Leuke plek: een oude loods op het voormalig Stork-terrein – ’s winters met cosy houtkachel, ’s zomers met lange biertafels buiten. En fijn: je kunt er spontaan met vrienden komen aanwaaien.”
rosaenrita.nl

morlang-1

Chef redactie Agnès: “Restaurant Morlang aan de Prinsengracht. Ik kom er al twintig jaar, vanwege de ideale locatie op de hoek van de Leidsestraat en de goede, betaalbare keuken (mijn favo: de huisgemaakte tomatensoep) en lekkere wijnen. In de zomer eet je buiten aan het water.”
Morlang.nl

Kalinka Hählen, freelance journalist en eindredacteur: “Ik ben een schandalige koffiesnob. Thuisfilterkoffie en kantoorbocht drink ik niet, het is goeie koffie of niks. Dat gepietlut om een bakje zwart goud betekent wel dat ik altijd een detour moet maken om te zorgen dat ik onderweg van huis naar mijn werk aan mijn trekken kom. Ik ben dan ook erg gelukkig met de komst van Caffènation, een aantrekkelijk coole tent met veel hout, jarenvijftigmeubels en cactussen in de Amsterdamse Schinkelbuurt. De Belgische eigenaar Bert Van Wassenhove schenkt er zeer smakelijke koffie, plus thee en verwenchocolademelk – een halve plak puur in hot milk – alles vergezeld van huiselijk mariakaakje. Yum, wat een satisfactie.
caffenation.nl

Lees ook: 20x hotter dan hot restaurants in Amsterdam >

Laatste nieuws