Saar’s Soulkitchen: brushette cocktailtrio

Vorige week in de zon op het terras met collega’s wist ik het ineens: cocktails & bruschette ga ik maken.

LAAT DIE ZON MAAR KOMEN!

Vorige week in de zon op het terras met collega’s wist ik het ineens: cocktails & bruschette ga ik maken. Sterker nog: deze keer tover ik zelfs een heel cocktailtrio uit mijn Soulkitchen.

1 Frisse jonge met limoen
Dit is een heerlijk drankje voor als de zon schijnt. Een doe-het-zelflikeur, zoals de dames van Pineut het noemen. De basis is een mix van frisse kruiden als eucalyptus en pepermunt met suiker – zo kant-en-klaar in fles te koop – waar je thuis zelf geraspte limoenschil en
-sap en een halve liter jonge jenever aan toevoegt. Twee dagen in de koelkast, af en toe even schudden, door een zeef gieten en proosten met vrienden in de zon.

Info: pineutlikeur

2 Supersnelle bruschette met parmaham
Bruschette zijn heerlijke, knapperige Italiaanse broodjes die je kunt beleggen met alle verse vis, (geroosterde) groente of prosciutto waar je zin in hebt ? of met wat je nog in de koelkast hebt liggen. Deze met tomaat en parmaham zijn zo klaar en te lekker.

Nodig voor 10 bruschette: halve ciabatta (Italiaans brood) in sneetjes • 2 à 3 rijpe tomaten • 1 ons parmaham • 5 eetlepels goeie olijflolie • half bosje verse basilicum • versgemalen peper

Rooster de sneetjes ciabatta knapperig en goudbruin onder de gril in de oven. Hak de tomaten kort in de keukenmachine of snijd ze in kleine stukjes. Roer ongeveer 4 eetlepels van de olijfolie door de tomaten (proef even of er misschien meer bij moet om de tomaten lekker ‘romig’ te maken). Schep een lepel tomatenmengsel op elk broodje, drapeer er een plakje parmaham over en garneer met een paar reepjes basilicum. Beetje peper en een drupje olijfolie erover en het feest kan beginnen.

3 Jamie’s bruschette met aubergine & munt
Je staat iets langer in de keuken voor deze bruschette, maar dan heb je ook wat. Een verrukkelijk crispy en fris vegetarisch hapje ? en nog gezond ook.

Nodig voor 10 bruschette: halve ciabatta in sneetjes • anderhalve aubergine, in de lengte in plakken gesneden van ca. 3 mm dik • handje verse muntblaadjes, gehakt • twee takjes platte peterselie, gehakt • klein teentje knoflook, heel fijn gesneden • 6 eetlepels goeie olijfolie • 1,5 eetlepel witte wijnazijn • zeezout • versgemalen zwarte peper

Gril de aubergineplakken in de oven of grilpan tot beide kanten lichtbruin kleuren. Roer intussen de olijfolie, azijn, peterselie, munt en knoflook door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Hussel de gegrilde aubergineplakken erdoor en zet alles even opzij terwijl je onder de gril de sneetjes ciabatta roostert. Beleg de broodjes lekker dik met de aubergines en voilà!brushetta trio recept

Laatste nieuws