Het mysterie van de rijpe avocado

Niets zo frustrerend als het rijpingsproces van een avocado. Is dit dan hét geheim voor de lekkerste, rijpe advocado's?

Is dit dan hét geheim voor de lekkerste, rijpe avocado’s?

Niets zo frustrerend als het rijpingsproces van een avocado. Zijn ze eerst knoerthard, blijken ze opeens alweer vol beurse plekken te zitten. Het is de existentiële vraag der avocado’s: hoe krijg je ’m perfect?

Tom Verbakel, productmanager advocado’s bij Nature’s Pride, zegt dat we de avocado net zo moeten behandelen als een ei; ze zijn even kwetsbaar. Daarom liggen er dus zo vaak avocado’s met beurse plekken in de schappen, want we persen maar al te graag onze vingers in de arme vruchten om te testen of-ie eetrijp is. Daar komt bij dat de schappenvullers ze in de kratten góóien in plaats van ze voorzichtig neer te leggen. En dan krijg je dus butsen die resulteren in bruine, onsmakelijke plekken.

Wat doen we eraan? Je kunt de avocado’s thuis in ieder geval in je koelkast bewaren. Op kamertemperatuur ontwikkelen schimmels zich sneller. Liefst ligt-ie in de supermarkt ook al in de koeling, maar die plekken zijn duur, dus moeten de avocado’s het meestal doen met het gewone groentevak.

Wat wij morgen gaan ontbijten? Avocado on toast! Avocado on toast!

Bron: Nrc.next

Elke dag een peer is hartstikke gezond >>

Laatste nieuws