Zo hoef je NOOIT meer te solliciteren volgens headhunters

Er zijn headhunters, die elke dag zoeken naar geschikte kandidaten voor vacatures. Inderdaad: geschikte kanditaten worden gevraagd om te solliciteren.

Wat zegt u?

We leggen het uit. Er zijn mensen, headhunters, die elke dag zoeken naar geschikte kandidaten voor vacatures. De other way around, inderdaad: geschikte kanditaten worden gevraagd om te solliciteren. Dat wil jij natuurlijk ook. Daarom vroegen wij headhunters: hoe kom je bij ze in het vizier?

Francina van den Berg van Fashion Solutions

Tip 1 Fiks een goeie foto
“Het allerbelangrijkst: een goede profielfoto. Kies een duidelijk portret en geen vakantiekiekje. Sigaret, wijn of zonnebril mag er niet op staan. En gebruik ook geen foto waar je jezelf hebt uitgeknipt, want dat zie je. Heb je er geen, laat er dan een maken. Zorg dat je er verzorgd uitziet en straal energie uit.”

Tip 2 LinkedIn, LinkedIn, LinkedIn
“Zorg voor een uitgebreid LinkedIn-profiel, ook als je niet op zoek bent naar een baan. Je weet nooit wat er op je pad komt! Zorg wederom voor een professionele foto, maar steek ook tijd in het goed invullen van alle kopjes. Te veel profielen zien er mager uit en dat is zonde. Maak eventueel een Nederlands en Engels profiel aan, zodat je nog beter vindbaar bent. Als laatste tip: vraag ex-managers of werkgevers een referentie over jou te schrijven. Wij geven ook LinkedIn cursussen, klik naar onze website voor meer informatie.”

Deze 10 woorden moet je NOOIT op LinkedIn gebruiken >>

Saskia Engel van Shoptalent

Tip 1 Keep it up-to-date
“Zorg ervoor dat je cv altijd up-to-date is, zodat je het direct de deur uit kunt doen als je benaderd wordt. Zorg ook dat er een recente foto bij zit en dat het bedrijf waar je nu werkt erop staat. Wellicht een inkoppertje, maar spelfouten zijn een no-go. Voeg daarnaast je behaalde resultaten toe aan je cv. We zijn niet echt gewend om dat te doen, maar hiermee kun je een werkgever over de streep trekken om je uit te nodigen voor een gesprek.”

Tip 2 Schrijf je in
“Schrijf je in bij een werving-en-selectiebureau dat gespecialiseerd is in jouw vakgebied. Zij zijn vaak als eerste op de hoogte van openstaande vacatures en ze kennen hun opdrachtgevers. Daardoor kunnen zij je goed voorbereiden op een gesprek bij de opdrachtgever.”

Tips van ons:

Doe aan online personal branding
Wees online actief en laat zien wie je bent en wat je expertise is. Gebruik het sociale medium waarop je veel collega’s of zakelijke contacten volgt en deel je werk. Of dat nou Instagram, Facebook of Twitter is – laat van je horen zodat je top of mind blijft.

Wil je jezelf echt neerzetten als merk? Hier meer personal branding tips >>

Netwerk tot je een ons weegt
Netwerken is superbelangrijk. Ga naar relevante events, borrels en bijeenkomsten en praat met mensen. Probeer jezelf uit te dagen om mensen aan te spreken die je nog niet kent en bedenk van tevoren wat je eventueel zou willen zeggen. Wie ben je, wat doe je, waarom is het je passie? Het hoeft geen elevatorpitch te zijn, maar het is belangrijk dat je kunt laten zien waar je voor staat. Daardoor kom je zekerder over. Tip: neem áltijd visitekaartjes mee.

Laatste nieuws