Zo zorg je dat je baas je mag

Aangezien we bést veel uren op werk doorbrengen is het stiekem toch wel fijn als je baas je mag. We weten namelijk dondersgoed hoe zuur hij of zij je

 

Een werp van een blik en je tenen gaan al kronkelen. ZÓ intimiderend die BOSSLADY. Je weet wel, zo een gevalletje Anna Wintour. Aangezien we bést veel uren op werk doorbrengen is het stiekem toch wel fijn als je baas je mag. We weten namelijk dondersgoed hoe zuur hij of zij je leven kan maken. Hier volgt een simpele theorie: happy boss = happy life. Hoe? Lees de volgende simpele tips >>

1/ Wat vindt ze belangrijk?
Door bloed, zweet en tranen heeft jouw baas de positie die ze tot de dag van vandaag heeft. Met andere woorden: het is haar kindje. Ze heeft het opgebouwd door er enorm veel tijd en liefde in te stoppen. Het is daarom erg belangrijk dat jij begrijpt wat er in haar hoofd afspeelt als zij bepaalde beslissingen maakt, wat is haar achterliggende gedachte en waarom handelt ze, zoals ze doet. Probeer haar te begrijpen, stel vragen en probeer onderzoek te doen – check bijvoorbeeld haar LinkedIn.

2/ Geef credits
Zet je baas in het zonnetje bij boardmeetings. Probeer aan te stippen wat jouw baas heeft gedaan waarom iets succesvol is of vertel de andere over die briljante beslissing of aanpassing. Zorg wel dat het niet te slijmerig wordt, want dat zal niet iedereen waarderen.

3/ Stop met roddelen 
Wil je een goede relatie met je baas? Stop dan met roddelen over het bedrijf en over je baas. Klagen is menselijk, maar probeer het voor jezelf te houden en bijvoorbeeld thuis te delen. Hoe minder collega’s je als klaagmuur gebruikt, hoe minder snel het de oren van je baas zal bereiken. Moet je het toch echt kwijt? Ga dan een gesprek aan met je collega’s of je baas. Eerlijkheid duurt het langst.

4/ Wees pro-actief
Je hoeft écht niet te wachten op je  eindejaarsgesprek om te peilen waar je staat. Wees pro-actief en maak ook een praatje met je baas in een informele setting zoals de kantoorborrel en vraag hoe ze vindt dat het gaat. Mocht ze kritiek hebben, kun je dat mooi aanpakken.

5/ Wees goed met woorden
Ben je tijdens een vergadering absoluut niet eens met een nieuw idee. Reageer dan niet gelijk maar laat het je allemaal even bezinken – denk zo goed mogelijk na over hoe jij je stelling zo gunstig mogelijk kan overbrengen. Begin met positieve feedback over dat je zijn of haar standpunt snapt, maar dat je het wellicht anders zou aanpakken, zo creëer je tevens ook belangstelling.

6/ Wees respectvol en dankbaar
Het klinkt eenvoudig, maar als je dit goed doet zal je zéker bonuspunten krijgen. Wees punctueel. Wees een teamplayer. En wees vooral enthousiast!

Zo blijf je je hele werkdag gefocust >>

Laatste nieuws