Met deze tips groeit je haar sneller en langer dan ooit

Met deze tips groeit je haar sneller en langer dan ooit

Altijd al gedroomd van lange lokken? Met de juiste verzorging is een droomlengte makkelijk te behalen. Deze 4 stappen zijn jouw gouden ticket naar lange lokken.

Hoe graag je het ook wilt, je lokken groeien helaas niet in een nacht aan. Gemiddeld groeit het haar een halve tot één centimeter per maand. Met de juiste verzorging optimaliseer je dit, en het zit ‘em in de details waar jij waarschijnlijk nooit bij stil hebt gestaan.

Stap 1: was je haar op de juiste manier

Lees ook: Trend alert! Het nieuwe seizoen brengt ook een matching haarkleur met zich mee

Het begint in de douche. Het is belangrijk om je haar niet elke douchebeurt te wassen. Shampoo is gemaakt om vuil en restanten van haarproducten uit het haar te wassen. Wanneer je te vaak de shampoo erbij pakt, was je ook de natuurlijke oliën weg. Deze oliën zorgen ervoor dat je haar mooi en gezond blijft, die wil je dus niet verwijderen. Probeer af te bouwen naar twee keer per week wassen. 

Als je het dan wast, breng je de shampoo alleen aan op de hoofdhuid en gebruik je na afloop conditioner. Conditioner voedt het haar waardoor het soepel en veerkrachtig wordt. Ook beschermt en verstevigd het de hoornlaag, waardoor je haar minder snel beschadigd en langer groeit. 

Een korte haarmassage zal wonderen doen. Het is de meest simpele en effectieve manier om je haar sneller te laten groeien. Het verbetert de bloedcirculatie en stimuleert de bloedtoevoer naar het hele lichaam. Je kunt lavendelolie gebruiken om je hoofdhuid te masseren, dit bevordert ook de haargroei.  

Stap 2: behandel je haar alsof het van goud is

Borstel je haar altijd heel voorzichtig en schaf een satijnen kussensloop aan. Hardhandig kammen en een katoenen kussensloop zijn de voornaamste redenen van slijtage. Een satijnen kussensloop zorgt niet alleen voor gezonder haar, maar ook voor minder klitten.

De onderkant van je haar is al aardig op leeftijd en heeft de juiste verzorging nodig. Eén keer per week een vochtinbrengend masker aanbrengen doet wonderen. Tip: borstel het haar uit na het aanbrengen van het masker, zo bereikt het elke haar.

Stap 3: de schaar is je grootste vriend

Een bezoekje aan de kapper zal niet zorgen voor een sneller groeiproces. Het zorgt er wel voor dat de gespleten punten niet verder naar boven splijten. Je kunt het best elke tien tot twaalf weken iets minder dan een halve centimeter van je punten af laten knippen.

Stap 4: een goede voeding is Key

Dure shampoo’s doen meestal niet veel, voeding wel. Eiwitten zijn jouw gouden ticket naar lang haar. Je haar bestaat voor 90 procent uit eiwit. Het is dus belangrijk dat je voedsel eet met hoge hoeveelheid hiervan. Denk aan linzen, hennepzaden, chiazaden, quinoa, spirulina, bonen, zaden en noten.

Als je niet genoeg van deze producten binnenkrijgt, kun je altijd nog rekenen op haargroei supplementen. Door de extra vitamines en mineralen die je hiermee binnenkrijgt, zal je haardos gezond blijven en krijgt het de kans om langer groeien.

Bronnen: Woman's Health, Beautify | Beeld: Getty Images