8 x goede vragen om zelf te stellen tijdens een sollicitatie

8 x goede vragen om zelf te stellen tijdens een sollicitatie

Tijdens een sollicitatiegesprek worden er allerlei vragen op je afgevuurd: wat zijn je sterke punten? Hoeveel ervaring heb je? Wat is je grootste valkuil? En ga zo nog maar even door. Iedereen heeft standaardantwoorden op deze standaardvragen (zo beantwoord je ze origineler), maar door zelf met óók met vragen te komen, val je zeker op. Welke je op een briefje mee zou moeten nemen naar ieder sollicitatiegesprek? Zie hieronder!

1/ Welke uitdagingen komen er kijken bij deze functie?
Met deze vraag maak je duidelijk dat je direct bent en niet wegloopt voor problemen. Daarnaast is het een handige manier om te kijken of de functie bij je past. Is het (te) stressvol? Maak je lange dagen? Moet je vaak overwerken?

2/ Welke kwaliteiten zijn volgens u essentieel binnen deze functie?
Heb jij nog een stereigenschap die nog niet door de werkgever is genoemd? Dit is het moment om hem aan te kaarten. Vraag bijvoorbeeld naar een specifieke eigenschap die jij bezit. Reageert de werkgever positief? Dan is dít het moment om duidelijk te maken dat jij geschikt bent voor de job.

3/ Hoe zien jullie deze functie de komende jaren veranderen?
Met deze vraag kun je duidelijk krijgen of er doorgroeimogelijkheden in de functie zitten. Zo kun je bepalen of de baan aansluit bij jouw ambities. Tegelijkertijd show je je werkgever dat je op lange-termijnbasis naar de baan kijkt– iets waar zij (bijna) altijd blij mee zijn.

4/ Hoe zal de samenwerking met mijn leidinggevende eruit gaan zien?
Met deze vraag kun je erachter komen hoe de hiërarchie van het bedrijf in elkaar steekt. Daarnaast laat je zien dat je geïnteresseerd bent in managementfuncties – altijd meegenomen voor als je ooit hogerop wilt komen.

5/ Kun je me meer vertellen over de bedrijfscultuur?
Borduur nog even door op de bedrijfscultuur zodat je weet hoe het eraan toegaat. Bovendien laat je zien dat je de werksfeer belangrijk vindt.

6/ Wat vindt u het leukste aan werken voor dit bedrijf?
Met deze vraag kom je er snel achter of je toekomstige werkgever en jij dezelfde waarden delen. Daarnaast creëer je een wat informelere sfeer. Win-win, dus.

7/ Wat was het hoogtepunt van het bedrijf sinds jij er werkt?
Je laat zien dat je benieuwd bent wat het bedrijf al bereikt heeft. Bovendien wordt het gesprek zo wat persoonlijker.

8/ Hoe verloopt de vervolgprocedure?
Schroom niet om deze vraag uit jezelf te stellen. Dit wil je immers weten en hiermee laat je blijken dat je de job écht wilt en zelf initiatief durft te nemen.

Zo veel gaat Amalia verdienen als ze 18 is >

Bron: Lifehack | Beeld: iStock


Recent


Gerelateerde artikelen