De vliegende start van de winnaressen van de Starters Award 2015

De vliegende start van de winnaressen van de Starters Award 2015

Vorig jaar won FRAEMd de Marie Claire Starters Award en hielden een succesvolle crowdfunding. Een jaar later is het kunstplatform live and kicking. Sanne Staps: "De crowdfunding was intens, maar ook leerzaam!"

De wedstrijd voor de Marie Claire Starters Award 2016 is begonnen. Net als voorgaande jaren zijn er drie finalisten geselecteerd die nu aan het crowdfunden zijn om de financiering voor hun plan rond te krijgen. De resultaten van hun crowdfunding worden meegenomen beoordeling van de jury. Een spannende periode dus.

And the winner was...

De Award werd vorig jaar gewonnen door FRAEMd. FRAEMd biedt opkomende kunstenaars een podium om hun kunst tentoon te stellen. En voor consumenten een plek om kwalitatieve betaalbare kunst te vinden (met de leuke feature dat je het online ‘aan de muur’ kan hangen om te zien of het staat). Oprichters Sanne Staps en Floor Serto kregen €5000 aan prijzengeld en haalden met crowdfunding €11.035 op. Hiermee konden ze hun eerste stappen zetten in het ontwikkelen van het online platform.

Een jaar later

Een jaar later staat het platform er, in zowel desktop als mobiele versie, en is het bedrijf inmiddels flink gegroeid. Sanne: "Het gaat hard! We zijn inmiddels met een team van zeven man." Op dit moment zijn ze hard bezig om met nog meer galeries samen te werken. "Binnenkort mogen we als Nederlandse delegatie van de overheid naar New York. We hopen natuurlijk daar een paar goede galeries aan ons te binden!"

Het effect van de crowd

Crowdfunding zorgde ervoor dat Sanne en Floor het platform van idee naar realiteit konden brengen. "We hebben een mooi bedrag opgehaald. Drie keer zoveel als ons doelbedrag. Dat was heel fijn. Maar ook de naamsbekendheid we er in één keer mee verwierven!" Toch zien ze het ook als een intensieve periode. "We hebben er zoveel tijd in gestoken. Dat hadden we van te voren misschien een beetje onderschat. Maar dan is het ook extra tof om te merken dat het lukt!" Het effect van de crowdfunding resoneerde nog langer door, want door de crowdfundingcampagne heeft zich ook een grotere investeerder gemeld.

Eigen netwerk en leuke rewards

Sanne heeft nog een paar tips voor de finalisten van nu. "Zet je eigen netwerk in! Daar moet je je in eerste instantie echt op richten!" Ook beloningen spelen een grote rol: "Maak ze origineel, geef wat extra’s, dat motiveert supporters om mee te doen." Nieuwsgierig geworden naar FRAEMd? Neem een kijkje! Ook een crowdfundingcampagne starten? Lees hier meer.

Starters Award 2016

Na stapels aanmeldingen en een intensieve bootcamp bij Nyenrode Business Universiteit zijn er ook dit jaar drie superfinalisten over voor de Marie Claire Starters Award 2016. Je kunt hier je stem uitbrengen op jouw favoriete business babe (en dan maak je direct kans op geweldige prijzen!).

Boost je business met crowdfunding >

Tekst: Sophie Albers (CrowdAboutNow)

De Marie Claire Starters Award 2016 is powered by

Gerelateerde artikelen