Westwing's Creative Director Odette Simons over dé woontrend van het moment

Westwing's Creative Director Odette Simons over dé woontrend van het moment

Meet Odette Simons, Creative Director bij Westwing Home & Living en interieurexpert. We spraken haar over haar afwisselende baan, kledingstijl en de laatste woontrends.

Interieurexpert
"Sinds 2014 ben ik werkzaam bij Westwing. Wat als een freelance klus begon, liep al snel uit de hand. Ik houd me bezig met het bepalen van de nieuwste interieurtrends en kijk hoe die vertaald kunnen worden naar het productaanbod. Welke merken zijn hot, welke materialen zijn in en wat zijn de musthaves van dit moment? Voordat ik bij Westwing werd gevraagd, werkte ik als freelance stylist. Eerst vooral als modestylist, voor onder andere Grazia, Flair en Glamour. Maar ook commerciële klussen voor bijvoorbeeld Philips en Nike. Geleidelijk aan kreeg ik steeds meer interieuropdrachten. Nog steeds doe ik freelanceklussen voor mode- en lifestylemerken of tv. Zo was ik afgelopen seizoenen te zien als jurylid bij het tv-programma House Rules. Die afwisseling geeft me energie en houdt me scherp."

Creatief & commercieel
"De ene dag sta ik in de fotostudio voor een toffe interieurshoot en een dag later ben ik bezig met het analyseren van het online shopgedrag van onze klanten. Die mix van creatief en commercieel denken vind ik boeiend. Het geeft me een kick als een creatief idee zich ook commercieel bewijst. In de vier jaar dat ik bij Westwing werk is het online koopgedrag erg veranderd. Was het een aantal jaar geleden nog een uitzondering dat banken, bedden of ander groot meubilair online werden gekocht, is dat nu de normaalste zaak van de wereld."

"Ik kleed me zoals ik woon"

Over Westwing
"Westwing is actief in vijftien landen, verspreid over drie continenten. Naast onze bekende shoppingclub Westwing.nl, waar je elke dag nieuwe interieuritems vindt met exclusieve kortingen, hebben we begin dit jaar westwingnow.nl gelanceerd: een nieuwe shop met een vast assortiment van meer dan driehonderd designmerken uit binnen- en buitenland."

Mijn stijl
"Mijn werk stopt niet als ik thuis ben. Zo kwam ik vol inspiratie terug van mijn vakantie in Zuid-Afrika. Daar hebben we dan meteen een Westwing-campagne van gemaakt. Mijn modestijl past bij m’n interieur. Het moet makkelijk zitten, dus ik loop veel op sneakers. Maar ik kan ook genieten van een mooi gesneden mannenpak met high heels. Net als veel dingen in mijn huis heb ik veel van mijn kleding al jaren. En ook qua mode houd ik van een gekke twist. Eigenlijk kleed ik me zoals ik woon."

Dé woontrend
"Wees niet bang om buiten de lijntjes te kleuren. Met kleurrijk behang met prints, hoogpolige tapijten met een grafisch patroon en gekleurd glas maak je een statement. Zelf heb ik laatst de deur van de woonkamer nude geverfd en alle verwarmingen in mijn huis zijn mat zwart. Musthave van dit moment is een daybed: multifunctioneel en het ultieme meubel om lekker op te niksen."

Lees ook: Deze Franse interieurontwerpers moet je volgen op Instagram

Beeld: Fem Fotografie