Met deze 6 merken kies jij voor duurzaam

Wij gaan voor duurzaam!

Verruil je echte leren tas voor een imitatieleren van bijvoorbeeld Denise Roobol en recycle je denim met Mud Jeans. Wij selecteerden onze favoriete verantwoorde modemerken.

1/ Geitenwollenwinkel
Drie jaar geleden begon de tweeling Abigail en Lavinia Bakker het fairtrade merk Geitenwollenshirts. Toen dit een groot succes bleek, openden ze in 2014 een winkel in Amsterdam. De Geitenwollenwinkel verkoopt alleen duurzame merken die eerlijk en groen produceren.

2/ Denise Roobol
De Rotterdamse Denise Roobol timmert pas kort aan die weg met haar eigen veganistische tassen- en accessoiremerk, maar is in de fair fashion sector al aardig bekend. De tassen hebben een minimalistische look en zijn gemaakt van high tech-imitatieleer (vegan) uit Hong Kong. 

3/ Reformation
De filosofie van het Amerikaanse modemerk zegt genoeg: ‘Killer clothes that don’t kill the environment‘. De kleding van Reformation is compleet duurzaam en wordt 100 procent eerlijk gemaakt. Oja, en het is simpelweg gewoon een supermooi merk. Tot nu toe kan je de kleding alleen bestellen vanuit Amerika, hopen op een Nederlandse winkel dus. 

4/ Mud Jeans
Mud Jeans begon als een lease-service voor spijkerbroeken. Nu kun je er ook recyclede spijkerbroeken en truien kopen, en dat recyclen doen ze met spijkerbroeken die jij inlevert. Mud Jeans is namelijk blij met alle soorten denim. Wissel je eigen denim dus in en neem gelijk een mooi gerecyclede paar jeans terug mee naar huis.

5/ Ratna Ho
Ooit van upcycling gehoord? Het Nederlandse label Ratna Ho zeker wel. De oprichters Pascal Mulder en Ratna Ho gebruiken oude materialen zoals zeildoek om duurzame producten van te maken. Het label werkt samen met een zeildoekenfabriek die restproducten hergebruikt voor kleding en accessoires. Daar maakt het duo dan weer prachtig items van.  

6/ HoodLamb
Weer een mooi duurzaam merk van eigen bodem. Het Nederlandse merk HoodLamb maakt al jaren duurzame jassen, een is perfect voor diegenen die toch een bontkraag willen maar geen echt bont willen dragen. De jassen worden namelijk gemaakt van hennep en biologische materialen.

Lees ook: Dit doe je maar liefst 10 000 keer in je leven

Bron: Fashionweek | Beeld: Reformation

Laatste nieuws