Alweer een trend uit de '90: dit accessoire maakt een comeback

Alweer een trend uit de '90: dit accessoire maakt een comeback

Van het laagjes kapsel tot de mini zonnebril; we zien steeds meer trends uit de jaren ’90 en nu maakt ook de haarband een comeback. We zagen deze trend in bijna elke show tijdens de Fashion Weeks. Een haarband kan er heel chique en high fashion uit zien, maar alleen als je ‘m op de juiste manier draagt.

Zo style je 'm

Lees ook: deze curly hair hack kost vijf minuten en bespaart je zo’n €450

Hoe Blair Waldorf ons vroeger kennis liet maken met de haarband-trend, krijgen we nu inspiratie van celebrities als Taylor Hill, Jenna Dewan, Bella Hadid en Sarah Hyland. Wil jij je aan de trend wagen, maar je niet als een tienjarige voelen? Hier zijn een aantal voorbeelden over hoe je het accessoire moet stylen. 

Zo style je een haarband als je korte lokken hebt. Jenna Dewan droeg een haarband over haar middenscheiding heen en droeg de rest van haar haar steil.

 

Model Winnie Harlow bond een kleine zijden sjaal over haar hoofd. Dit is een alternatief voor de klassieke haarband. Haal de sjaal eerst onder je haar door en knoop hem vervolgens aan het begin van je scheiding vast. 

 

Kam je haren net als model Taylor Hill naar achteren en knoop een bandana om je hoofd. Dit geeft je een meer casual vibe en is perfect voor naar een festival. 

 

Bella Hadid matchte de kleur van haar haarband met de kleur van haar shirt. Ze maakte het af met wat zachtroze lippenstift en oogschaduw. 

 

Voor de ultieme throwback naar de jaren ’90, kopieer je Sarah Hylands look. Ze bindt haar haar in een vlugge paardenstaart en doet een platte, sportieve haarband om.

 

De favoriete tooth comb haarband van de jaren '00 is terug en natuurlijk maakt Gigi Hadid het chic. Zorg ervoor dat de rest van je haar glad is om de look netjes te houden.

 

Voor de kort gekapte vrouwen; doe een dunne, subtiele haarband om je hoofd die niet te veel afleidt, zodat de aandacht op je haar blijft gevestigd. 

 

Doe je haar in een hoge, rommelige knot en combineer het met een brede haarband met print. Hailey Baldwin maakte de look af met een grote hippie-zonnebril voor het complete jaren '90 plaatje. 

 

Niet alle platte haarbanden hoeven er sporty uit te zien. Krul een paar golven in je haar voor een glamourous look. 

Bron: Byrdie | Beeld: Getty Images