17.00 What2Do with dinner: omelet met fijngesneden groenten

Bak vanavond een luchtige omelet bomvol verse groenten. Zo gepiept en super gezond.

Wat staat er vanavond op het menu? Tromgeroffel! Pluk drie eitjes uit het kippenhok en brouw de meest luchtige omelet voor jou en je metgezel. Zo gepiept en met een flinke bups groenten erbij krijg je meteen al je nodige vitamines binnen.

  • 4 asperges
  • 1/2 kleine rode paprika
  • 1/2 kleine courgette
  • 3 eieren, gescheiden
  • 1 el boter
  • 12 kleine blaadjes basilicum
  • 30 g cheddar, geraspt

Breng een pannetje water aan de kook. Snijd de asperges in de lengte in tweeën, en snijd deze helften nogmaals in de lengte doormidden. Blancheer ze 1 minuut in het kokende water en houd ze daarna onder de kraan om af te koelen. Doe ze in een schaal. Snijd de paprika en courgette in fijne reepjes en doe ze bij de asperges.

Klop de eiwitten in een schone kom tot je zachte pieken hebt. Laat de boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op half hoog vuur smelten en vouw de eigelen door het eiwit. Schenk het eimengsel in de pan en laat dit een paar minuten bakken tot de onderkant van de omelet goudbruin en stevig is.

Leg de groente en basilicum op een helft van de omelet en strooi de geraspte kaas erover. Til voorzichtig de andere helft van de omelet op en vouw deze over de groente. Zet de pan onder een hete grill tot de omelet klaar is en de kaas bubbelt.

Bron: Marie Claire Fresh & Fast: lekker en gezond eten. Recepten van Michelle Cranston.

Laatste nieuws