17.00 What2Do with dinner: gebakken tonijn met boekweitnoedels

Pak je mobiele unit en bel drie fijnproevers op om deze tonijn met boekweitnoedels mee te delen.

Oosterse sferen vanavond bij jou aan tafel. Je hebt flink wat nodig maar dit gerecht is te speciaal om voor jezelf te houden. Pak je mobiele unit en bel drie fijnproevers op om deze tonijn met boekweitnoedels mee te delen. Ohja, strenge note voor de ultieme Oosterse belevenis: chop sticks zijn een must.

  • 3 el sojasaus
  • 3 el sesamolie
  • 1 1/2 balsamicoazijn
  • 3 el bruine suiker
  • 3 el limoensap
  • 1 el fijngesneden citroengras
  • 1 Spaanse peper, zonder zaden, fijngesneden
  • 1 tl verse gember, fijngesneden
  • 300 g boekweitnoedels
  • handvol blaadjes munt
  • handvol blaadjes koriander
  • 1 rode paprika, in luciferreepjes
  • 1 kleine komkommer, in luciferreepjes
  • 1 el olijfolie
  • 4 tonijnfilets van 100 g

Meng de sojasaus, sesamolie, azijn, bruine suiker, limoensap, citroengrap, peper en gember in een grote schaal tot de suiker is opgelost. Zet weg.

Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de noedels tot ze al dente zijn. Giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan. Doe ze in een schaal met de dressing en voeg de munt, koriander, paprika en komkommer toe. Hussel alles door elkaar en verdeel het mengsel over vier schaaltjes.

Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg olijfolie toe. Bak de tonijnfilets 2 minuten aan elke kant en breek ze in grove stukken. Leg ze op de noedels en geniet!

Bron: Marie Claire, Fresh + Fast, Michele Cranston

Laatste nieuws