17.00 What2Do with dinner: salade niçoise

Hoera! Weer een dag vol sunshine and happiness. Snel naar huis en 'n topdiner in elkaar knallen. Deze salade niçoise is zo gepiept, genoeg tijd voor d

Hoera! Weer een dag vol (nouja, bijna helemaal vol) met sunshine and happiness. Snel naar huis om een topdiner in elkaar flansen. Geen zware maaltijd maar een zomerse salade, waar je met 3 anderen aan kunt knabbelen. Deze salade niçoise is zo gepiept, dus tijd genoeg om van het weer te genieten.

  • 8 kleine nieuwe aardappels
  • 150 g sperziebonen, puntjes eraf
  • 4 eieren
  • 2 kleine kroppen botersla
  • 185 g tonijn uit blik
  • 2 rijpe tomaten, in acht partjes
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • 20 kleine zwarte olijven
  • 1 tl kleine gezouten kappertjes, afgespoeld
  • handvol blaadjes bladpeterselie
  • 2 el citroensap
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1/4 tl geperste knoflook
  • 8 ansjovissen

Kook de aardappels tot ze gaar zijn, giet ze af en snijd ze in tweeën. Blancheer de boontjes in kokend water tot ze heldergroen zijn, giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan. Kook de eieren 5 minuten, haal ze uit het water en laat ze afkoelen.

Verdeel de slablaadjes over vier borden en leg de aardappelen en boontjes erop. Pel de eieren en snijd ze in tweeën voor je ze op de salade legt. Laat de tonijn uitlekken en voeg die samen met de tomaat en ui toe aan de borden. Verdeel de olijven, kappertjes en peterselie erover.

Klop een dressing van het citroensap, de olijfolie en knoflook en sprenkel deze over de salade. Garneer elk bord met twee ansjovissen.

Bron: Marie Claire, fresh + fast

Laatste nieuws