Van dit ingrediënt val je af (en je gooit het altijd weg)

Het klinkt zo raar, maar het schijnt écht lekker te zijn.

Door je smoothie, in je yoghurt of gewoon uit het vuistje: bananen zijn niet alleen vullend en gezond, maar ook nog eens hartstikke veelzijdig. Maar de kans is groot dat jij alleen het binnenste gedeelte van een banaan opeet en de schil linea recta in de prullenbak gooit. Maar dat blijkt een big mistake.

In de Caribische en Indiase keuken wordt de bananenschil al veelvuldig gebruikt. Niet alleen om gerechten lekkerder te maken, maar ook om gewicht te verliezen. De schillen zijn ontzettend gezond: ze bevatten veel voedingsstoffen en antioxidanten die ervoor zorgen dat je metabolisme op gang blijft. Daarnaast bevatten ze meer vezels dan de vrucht zelf, wat kan zorgen voor een langer verzadigd gevoel. De probiotica in de schil zorgt voor meer balans in het lichaam en stimuleert gewichtsverlies. Volgens Women’s Health UK zou je het beste kunnen kiezen voor groene schillen, deze zijn namelijk rijker aan resistent zetmeel dat de vetverbranding verhoogt. Daarnaast zit bijna veertig procent van de kalium in bananen in de schil.

Maar hoe eet je die schillen in vredesnaam? Je kunt zowel groene als gele bananenschillen eten, maar ze moeten op een verschillende manier worden bereid. Groene doen het goed in hartige gerechten, je moet ze in elk geval wel garen. Gele kun je daarentegen ‘rauw’ eten en hebben meer een banaan-achtige smaak. Daarom kunnen deze beter in bijvoorbeeld smoothies. Wel even goed schoonmaken eerst. Ga jij het proberen?

Hierom zou je citroenen bij je ontbijt moeten eten >

Bron: Women’s Health UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws