Wordt dit de superfood-trend van 2017?

Het fijne ervan? Je kunt 'm aan veel gerechten toevoegen én er zitten vele gezondheidsvoordelen aan.

Een aantal jaar geleden waren we in de ban van superfoods, vandaag de dag horen we het begrip niet meer zo vaak. Maar we lijken er nooit helemaal vanaf te komen, want USA Today voorspelt nu dé superfoodtrend van 2017.

Het gaat niet om een nieuw goedje, maar om een specerij dat al jaren bestaat en opnieuw ontdekt is. Waar we het over hebben? Geelwortel, ook wel kurkuma. Deze gele superfood kun je onder meer kennen uit de Indiase keuken, waar hij veelvuldig gebruikt wordt in bijvoorbeeld curry’s. Maar dat is niet het enige gerecht waar je kurkuma voor kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan dressings, sapjes en smoothies; je kunt ‘m bijna overal in kwijt.

Volgens experts doe je dit natuurlijk niet voor niets; er zitten vele gezondheidsvoordelen aan geelwortel. Zo zou het bijvoorbeeld helpen tegen ontstekingen en hebben ook je cholesterolniveau en bloedsuikerspiegel er baat bij.

Geen zin om te koken? Dit zijn de gezondste afhaalideeën >

Bron: Metronieuws | Beeld: iStock

Laatste nieuws