Zo verlicht jij je huid als je verbrand bent zonder aftersun

Zo verlicht jij je huid als je verbrand bent zonder aftersun

Deze tropische temperaturen zijn natuurlijk heerlijk voor stranddagen, al moet je je op deze dagen wel extra goed insmeren. Toch verbrand? Zorg er dan voor dat jij je huid direct goed verzorgt. Geen aftersun bij de hand? Geen zorgen, er zijn meer manieren waarop je de pijn kunt verlichten.

1/ Direct koelen

Lig je nog op het strand op het moment waarop je ontdekt dat je hartstikke verbrand bent? Neem dan een korte, frisse duik in de zee. Met de nadruk op kort, want daarna is het ook belangrijk om weer in de schaduw te zitten. Leg een koude, natte handdoek op je verbrande plekken om het te koelen.

2/ Luchtige kleding

Met dit weer wil je natuurlijk zo min mogelijk kleding aan, maar het is belangrijk dat jij je huid beschermt tegen ze zon. Dat betekent wél kleding dragen, maar trek luchtige stoffen aan. Je huid is namelijk erg gevoelig.

3/ Goed hydrateren

Door de zon is je huid uitgedroogd, wat betekent dat je veel water moet drinken om je vochtbalans op peil te houden. Hydrateer je huid bovendien met een bodylotion en gebruik geen parfum; dit kan zorgen voor de nodige irritaties.

7 x fouten die we maken met zonnebrand >

Bron: HLN | Beeld: iStock


Recent


Gerelateerde artikelen