10 redenen waarom je oudere zus de beste persoon op aarde is

10 redenen waarom je oudere zus de beste persoon op aarde is

Hoe vaak jullie ook onenigheid hebben gehad of naar elkaar hebben geschreeuwd, je zus is gewoon een van de beste personen ever. Daar zijn oneindig veel redenen voor, maar wij noemen er alvast tien:

1/ Ze deelt al jouw jeugdherinneringen
Jullie hebben zo veel dingen waar jullie samen op terug kunnen kijken. Die keer dat jullie voor het eerst samen op vakantie gingen bijvoorbeeld, en al die keren dat jullie stiekem een snoepje pakten uit de kast. Jullie hoeven elkaar alleen aan te kijken om te weten waar de ander aan denkt.

2/ Je kunt met haar over letterlijk alles praten
Als je geen zin hebt om met je vriendinnen of je ouders te praten, dan kun je altijd nog naar je grote zus. Ze zal je niet zo snel veroordelen want she's been there.

3/ Ze is altijd eerlijk
Als je op zoek bent naar de ultieme shopbuddy, bel dan je zus. Zij is de enige die honderd procent eerlijk tegen je is als iets je verschrikkelijk staat. Je hebt zo'n persoon gewoon nodig in je leven.

4/ Je hebt nooit een nep-ID hoeven maken
Wilde je vroeger een feestje meepakken of een fles drank kopen in de supermarkt, maar was je nog niet oud genoeg? Dan vroeg je je zus om naar de winkel te gaan óf je mocht met haar identiteitskaart op stap. 

5/ Ze kent je door en door
Ze kent je langer dan wie dan ook en weet alles over je. Jullie zijn samen opgegroeid en jullie hebben een band die je met niemand anders hebt. Stiekem kent ze jou nog beter dan jij jezelf.

6/ Ze is een voorbeeld
Dat was ze altijd al en eigenlijk is ze dat nog steeds. Je keek altijd al naar haar kledingstijl, haar hobby’s en de sport die ze beoefende. Nu kijk je naar haar succesvolle carrière en wil je haar nog steeds evenaren.

7/ Zij heeft de weg voor je vrij gemaakt
Terwijl je zus om tien uur thuis moest zijn als ze de stad in ging, mocht jij zelf bepalen hoe diep in de nacht je weer je bed inrolde. Need we say more? 

8/ Je hebt je stijl aan haar te danken
Vroeger stal je shirtjes uit haar kast en keek je op tegen het modegevoel van je zus. Eerst vond ze het vast irritant, maar daarna vond ze het stiekem wel cool dat jij haar stijl van haar afkeek.

9/ Ze helpt je met je carrière
Heeft je grote zus connecties waar jij iets aan kunt hebben? Schroom dan niet om haar hulp in te schakelen, want ze zal je hoe dan ook helpen. 

10/ Ze is je beste vriendin
Dat was ze vroeger al, want je had altijd iemand om mee te spelen. Nu kun je nog steeds met al je issues bij haar terecht en dat zal nooit veranderen. Zij is degene die altijd aan je verbonden blijft. En dat vinden we heerlijk!

3 wetenschappelijk bewezen redenen waarom een zus goed is voor je gezondheid >

Beeld: Anne Timmerman

Gerelateerde artikelen