6 feiten over champagne waardoor je manier van drinken zal veranderen

Bottoms up!

Ja ja, we weten allemaal dat prosecco goed voor je is, en dat prosecco-cocktails behoorlijk lekker zijn. Maar laten we eerlijk zijn, niets wint het van echte champagne. En als je dan toch gaat investeren in een heerlijke bubbel, moet je het ook goed doen. Want er bestaat wel degelijk zoiets als je champagne op ‘de verkeerde manier’ serveren en dat wil je niet meemaken op je paasbrunch. Daarom vroegen we de experts van Moët & Chandon om hun kennis met ons te delen. Bottoms up!

1/ Hoeveel glazen champagne haal je uit een fles?
Dit hangt af van de soort fles en van hoe je het inschenkt natuurlijk. Moët & Chandon Mini zijn 20 cl en daar kan je ongeveer anderhalf glas champagne uithalen. De Grand Vintage 2009 van Moët & Chandon is met zijn 75 cl goed voor ongeveer zes glazen champagne. Een Magnum-fles bevat 150 cl en serveert ongeveer twaalf glazen champagne. 

2/ Wat is de beste manier om champagne te serveren?
Je kan het beste kiezen voor een tulpenglas. Dit glas staat op een voetje zodat het makkelijk kan worden vastgepakt, en heeft een hals die slanker is dan de kelk en een uitwaaierende rand. Door deze vorm wordt het verlies van CO2 vertraagd, wat zorgt voor een intensere champagne-ervaring.

3/ Tot hoever moeten we het glas vullen?
Het is misschien erg verleidelijk om je champagneglas tot de rand vullen, maar dat is helaas niet de manier, sorry. Het ideale glas champagne is voor tweederde gevuld. Genoeg om van te genieten en om de kans dat je morst te verkleinen!

4/ Wat is de juiste temperatuur om champagne te serveren?
Voor de ultieme Moët & Chandon-ervaring zet je eerst je fles in een champagnekoeler. Vul de champagnekoeler voor een derde met water en voeg er ijsblokjes aan toe. Laat de champagne tenminste vijftien minuten in de koeler staan voordat je gaat uitserveren. De perfecte temperatuur is tussen de acht en negen graden.

5/ Hoe kan je het best je champagne bewaren?
Champagne moet op een vochtgehalte van ongeveer zeventig procent worden gehouden. Het beste is om de fles horizontaal en op een donkere plek te bewaren. Niet in de kelder!

6/ IJsblokjes in champagne?
Moët & Chandon was de eerste ter wereld die dit champagnetaboe verbrak. Ijsblokjes in je champagne kan zelfs erg lekker zijn. Het beste kun je van die ijsstenen gebruiken die je in de vriezer stopt. Hierdoor wordt je heerlijke champagne niet verdund met water. 

Lees ook: Dit zijn de december hotspots waar je heen moet 

Beeld: Getty Images 

Laatste nieuws