De meest voorkomende seksblessures op een rijtje

De meest voorkomende seksblessures op een rijtje

Sex is hartstikke fijn, maar het kan ook flink mis gaan. Dokter Barak Sered uit New York vertelt welke verwondingen hij het vaakst voorbij ziet komen in zijn praktijk.

Eén op de drie

Eén op de drie volwassen krijgt ooit te maken met een verwonding tijdens de daad. Hieronder vallen niet alleen verwondingen die je oploopt door verschillende moeilijke acrobatische standjes uit te voeren, maar ook de onschuldige blessures zoals een schaafwond, een blauwe plek of zelfs een zuigzoen vallen hieronder. Barak legt uit dat er echter een aantal letsels zijn die professioneel behandeld moeten worden...

Vreemde voorwerpen

Er komen regelmatig patiënten bij zijn praktijk die vreemde voorwerpen hebben ingebracht en ze er niet meer uit kunnen krijgen. "Meestal gaat het dan om seksspeeltjes waarvan het handvat is afgebroken,. Let er ook zeker op dat je niet al te kleine voorwerpen gebruikt, die kunnen nogal eens zoek raken", legt hij uit. "Natuurlijk komen ook blessures vaak voor, zoals vertrokken spieren na een te wilde sessie. Als je daarmee kampt, kan ik eigenlijk alleen maar aanraden om veel te rusten en ijs tegen de spieren te houden. Uitgebreid voorspel om je lichaam voor te bereiden op de daad, voorkomt vertrokken spieren trouwens vaak", vervolgt hij.

Ook heeft hij ook nog een tip speciaal voor vrouwen: "Zorg dat je altijd voor en na de seks naar het toilet gaat, drink veel water en draag alleen katoenen ondergoed. Ga altijd naar de dokter als je denkt dat je een blaasontsteking hebt, want een onbehandelde urineweginfectie kan leiden tot een nierbekkenontsteking."

Deze woorden betekenen dat hij er klaar mee is >

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Gerelateerde artikelen