A-list terrastips

Joehoe!

Joehoe! Vanaf dit weekend kunnen we weer het terras op. Het zonnetje gaat flink schijnen dus terrastips zijn erg welkom. Wij vroegen a-list people als Lonneke Engel en Lauren Verster waar zij neerstrijken en wat zij zich laten voorschotelen.

LONNEKE ENGEL | MODEL EN OPRICHTER VAN organiceyourlife.com
Op het bord: ‘Salade met gegrilde groenten – hoewel ik soms ook zin heb in een bagel cream cheese en biozalm.’
In het glas: ‘Hopelijk puur kokoswater. In Amerika is dat het ding, alle modellen lopen ermee. Het is  supergezond en hydrateert beter dan water.
Terrastopper: ‘Het terras van restaurant As in Amsterdam, vanwege de vrije sfeer. Het vlees komt van varkens die daar eerst vrij rondlopen en het afval eten. Ik kan niet verwachten dat mensen geen vlees meer eten, maar ik promoot wel biologisch vlees zonder hormonen en medicijnresten.’

DANIE BLES | STYLIST
Op het bord: ‘Rucolasalade met cranberries, gesuikerde pecannoten, een beetje fetakaas, heel dun gesneden Granny Smith appeltjes en een lekkere vinaigrette. Ik hoop ’m te kunnen bestellen op het terras van Valerius in Oud-Zuid.’
In het glas: ‘Cranberry juice met soda water en een splash lime. Of een glas Moët & Chandon Ice Impérial.’
Terrastopper: ‘Terrassen van hotels. Die van het Okura, Hotel L’Europe beneden aan het water, en ik verheug me enorm op het terras van het nieuwe Conservatorium Hotel.’

 

LAUREN VERSTER | PRESENTATRICE
Op het bord: ‘Olijven, bruschetta’s en gamba’s.’
In het glas: ‘Whiskey Sours! Of moijto’s en soms Bloody Mary’s. Strawberry Daiquiri’s, Long Islands. Ben een groot fan van cocktails.’
Terrastopper: ‘Café Louter in Amsterdam. Dat is mijn favoriete hang-out en dagelijkse werkplek. Grote houten tafels in de zon, leuke gasten en ik slof er op m’n flip flops naartoe. Ik woon om de hoek. En Café Americain in Amsterdam. Art-deco-hotel, glas-in-loodramen, grote fauteuils. In de zomer hebben ze een terras met wit gedekte tafels en grote parasols, in het midden een fontein. Romantisch en ouderwets.’

MILOU VAN ROSSUM | MODEJOURNALIST NRC
Op het bord: ‘Er is niks mis met een goede bitterbal. Maar ik houd ook van een garnalenkroket. Ik vind dat borrelhapjes een beetje vet moeten zijn. Dat past ook het beste bij een drankje.’
In het glas:  ‘Ik hoef geen prosecco meer. Doe mij gewoon goede witte wijn. Gin tonic vind ik ook heerlijk. De zomer is de enige tijd dat ik af en toe bier drink.’
Terrastopper: ‘Roest in Amsterdam-Oost, een ruig terras met do-it-yourself-insteek. Het doet me denken aan Zeezicht in IJmuiden, waar je vroeger veel van die Goa-hippies zag. Datzelfde gevoel vind je nu bij Roest. En bij Marcella aan het Amstelveld bestel ik meestal een Calvados.’

Check ook terrastips deel 1!

Laatste nieuws