Nieuw voor de koffieliefhebbers: Licor 43 Baristo

Nieuw voor de koffieliefhebbers: Licor 43 Baristo

Je kent vast de Spaanse Licor 43 wel. De makers van deze likeur brengen nu een nieuwe alcoholische versnapering op de markt: Licor 43 Baristo. Daarmee spelen ze in op onze liefde voor koffie. Nergens ter wereld worden namelijk zoveel koppen koffie gedronken als in Nederland. Team Marie Claire bezocht de bijzondere koffieplantages op Gran Canaria. 

Bijzondere plantages

Wij waren op uitnodiging van Licor 43 naar Gran Canaria om daar de plantages van hét extra ingrediënt, die in de nieuwe Licor 43 Baristo zit, te bezoeken. We zaten in het noorden van het eiland in een prachtige Hacienda met allemaal bananenbomen en palmbomen om ons heen. Het is namelijk heel veel groener in het noorden omdat hier meer bewolking en regen is door de bergen. Het voelde dan ook alsof we op een tropisch eiland zaten. Bijna alle toeristen zitten in het zuiden van het eiland waar merendeel de zon schijnt. Het is een Spaans eiland maar het heeft toch veel invloeden van Afrika. Het eten bijvoorbeeld is ook echt wel Spaans, maar de tapas zijn net wat anders en ook de nagerechten hebben duidelijk Afrikaanse invloeden.

De koffieplantages op Gran Canaria

 

De dag na aankomst reden we met een jeep naar de plantage wat gerund wordt door de familie Diego Zamora. Het voelde als een echt familiebedrijf aan. Het ligt tussen de bergen in een heel robuust gebied. Naast de koffiebonen die gebruikt worden voor de Licor 43 Baristo, verbouwen ze onder andere ook sinaasappels, mango’s en produceren ze wijn. We werden dan ook meegenomen door het gehele proces; van de groene koffiebonen tot aan het roosteren met aan het einde een presentatie van de brandmanager van Licor 43. Tot onze verbazing vertelde hij ons dat wij Nederlanders het meeste Licor 43 per persoon drinken, wel door meer vrouwen dan mannen, maar wellicht dat de Licor 43 Baristo daar wat verandering in kan brengen.

We hadden nog niet geluncht en zaten na de rondleiding aan de koffie met de nieuwe Baristo, die we dus goed konden proeven. Het mooie ervan is dat de koffie de smaak echt ophaalt naast de Licor 43 Baristo terwijl het niet de boventoon in de likeur is. Je proeft nog steeds de authentieke smaak van de originele Licor 43. Naast de koffie is deze dus erg lekker om te drinken maar het hoeft zeker niet in deze combinatie. Als drankje op zichzelf is dit ’s avonds ook heerlijk als digestief.

Van koffieboon tot likeur

 

Licor 43 is een echt Spaans product en heeft met de nieuwe Baristo ook echt Spaanse invloeden, omdat er Spaanse koffiebonen worden gebruikt. Wij zeggen; een aanrader en ook een mooi cadeau voor de feestdagen! 

Mooi jasje

Naast de drank is ook de fles bijzonder. Een chique zwart-gouden fles, die zeker niet op je salontafel misstaat. Op de fles prijkt de naam ‘Baristo’, natuurlijk vernoemd naar de barista; de expert en artiest op het gebied van koffie. Bewonder 'm zelf en ga naar de site: www.licor43.nl/nl/licor-43-baristo/
 
Dit is een betaalde samenwerking.

Gerelateerde artikelen