Waarom je géén selfies zou moeten maken met je partner

Waarom je géén selfies zou moeten maken met je partner

Selfies maken met je partner: het lijkt misschien onschuldig, maar volgens onderzoek is dit een teken dat er trouble in paradise is. Echt: veelvuldig foto’s maken met je lover en deze foto’s delen met je volgers op Instagram, zou kunnen betekenen dat jullie sneller uit elkaar gaan.

Volgens seksuoloog Nikki Goldstein verbergen koppels hun problemen achter deze zogenaamd perfecte selfies. De generatie van nu zou het belangrijker vinden om te laten zien dat ze een relatie hebben, dan echt gek te zijn op iemand. “Ik zie wat mensen allemaal posten, maar als ik – tijdens mijn werk – hoor wat de verhalen achter sommige relaties zijn…”, zegt ze tegen Daily Mail. “Dat terwijl alles koek en ei lijkt als je op Facebook kijkt. Mensen zoeken een bevestiging op social media en zijn uit op likes van andere mensen. Ze zijn zo gefocust op het maken van een perfecte foto dat ze het echte moment missen.”

Maar wees niet bang, selfies met je partner betekenen natuurlijk niet automatisch dat het niet goed zit met je relatie. “Stel jezelf de volgende vragen”, stelt Nikki. “Zijn we in het echte leven even gelukkig als op social media, maken we ons zorgen over onze relatie of zijn we meer bezig met ons online leven?”

Onthuld: op deze plek hebben mannen het liefst sex >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Gerelateerde artikelen