Waarom je koffie met zout zou moeten drinken

Klinkt misschien vies, maar niets blijkt minder waar!

Terwijl de één zijn koffie het liefst zwart drinkt, krijgt de ander ‘m alleen weg met een schepje suiker en/of wat melk. Dat het schepje suiker niet zo goed voor je, is geen verrassing. En daarom zou je dat volgens wetenschappers moeten vervangen door een snufje zout.

Onderzoekers van een studie – gepubliceerd in Nature – gingen op zoek naar een goed alternatief voor suiker in koffie. Zij kwamen tot de ontdekking dat de natriumionen in zout ervoor zorgen dat de bitterheid van koffie wordt afgezwakt en de smaak beter wordt. Is een kop bittere, zwarte koffie dus niet aan jou besteed, dan kun je er het beste wat zout in doen. Niet te veel, want dat is ook niet goed voor je gezondheid.

Aha! Wist je trouwens dat je ook zout kunt toevoegen aan je wijn? Lees hier waar dat goed voor is.

Waarom je iedere ochtend zou moeten beginnen met een grote kop koffie >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws