Zoveel tijd zou er mogen zitten tussen een verloving en de bruiloft

Zoveel tijd zou er mogen zitten tussen een verloving en de bruiloft

Soms kan er best wat tijd zitten tussen het moment dat je vriend (of jij) op de knieën is gegaan tot de dag van de bruiloft. Niet zo vreemd, want je moet nu eenmaal sparen voor dat grootse moment in je leven. Maar hoeveel tijd ‘mag’ er eigenlijk tussen de verloving en de bruiloft zitten?

Volgens wedding expert Martha Stewart leek het even een trend te zijn om een periode van drie jaar aan te houden, maar dat zou verleden tijd zijn. “De trend van de verlovingen van drie jaar is passé”, zegt ze tegen Marie Claire UK. “Ik houd er niet van als deze periode langer dan zes maanden duurt. Als je eenmaal verloofd bent, pak dan ook door.”

Een lange verlovingstijd betekent natuurlijk dat je veel tijd hebt om de grote dag voor te bereiden en te sparen, maar volgens Martha hoeft dat helemaal niet zo lang te duren. “Tegenwoordig hebben we het makkelijker. Vrouwen zijn vaak beter opgeleid en carrièrevrouwen verdienen zelf ook geld. Dat feit gecombineerd met hun intelligentie en creativiteit zorgt voor originele en spannende bruiloften.”

Onderzoek: dit zijn de populairste bruilofthits >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Gerelateerde artikelen