Inspiring Woman: Kiki Hirschfeldt

kikiKiki Hirschfeldt  is Operationeel directeur van Coebergh Communicatie & PR. Daarnaast is zij medeoprichter van BeterThuis dat vraag en aanbod bij elkaar brengt voor hulp en zorg aan ouderen. Haar diepgaande maatschappelijke betrokkenheid blijkt ook uit de oprichting van stichting Sinterklaas Bestaat in 2005, dat zich inspant om ook kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is een mooi Sinterklaasfeest te geven.

Personal

Welk levensmotto prijkt er op jouw muur? Do it and do it now!

Wanneer wist je: dit is wat ik moet doen? Ik geloof in mijn eigen kracht maar ben realistisch genoeg om mij te realiseren dat zaken als right time, right place, right moment ook van belang zijn in iemands leven. De vraag is wat je met die goede omstandigheden doet. Na mijn studententijd wist ik wel dat ik graag verschil wilde uitmaken door ‘goed te doen’, mensen te helpen. Privé, maar ook zakelijk zet ik mij daar voor in. Welke handige online tools/apps gebruik jij om jouw drukke leven te organiseren? Mijn Iphone5! Daar staat alles op: agenda, mijn 4 mailboxen en WhatsApp. Zonder mijn telefoon voel ik mij geamputeerd.

Dankzij wie/wat sta je waar je nu staat? Onder andere dankzij mijn moeder. Zij heeft altijd in mij geloofd. Ik ben een stabiel mens en dat heb ik mede te danken aan de opvoeding die ik van mijn ouders gekregen heb. Aan onvoorwaardelijke liefde heb ik nooit tekort gehad. Als kind kreeg ik die van mijn ouders en als volwassen vrouw krijg ik die liefde van mijn man, kinderen en goede vrienden. Vanuit een stabiele basis kan een mens veel aan.  In mijn zakelijke leven heb ik veel te danken aan Gervaise Coebergh, zij heeft altijd veel vertrouwen in mij getoond en heb van haar kansen gekregen - nog steeds -  die ik met dankbaarheid en beide handen heb aangegrepen.

Wat is de grootste les die je geleerd hebt gedurende je carrière tot nu toe? Dat je het verschil kan uitmaken door gewoon te doen, go for it. Je moet vertrouwen hebben in jezelf maar ook in anderen. Niet bang zijn om fouten te maken of je daar in ieder geval niet door laten weerhouden. Daarnaast moet je bereid zijn om hard te werken om iets te bereiken. Niet zeuren als het even tegen zit, gewoon gaan.

Welke grote opoffering heb je moeten maken om zo ver te komen? Grote opofferingen maak ik niet, zo voelt het in ieder geval niet. Ik besteed erg veel tijd aan werk maar ik krijg daar veel voor terug.

Welke kans(en) heb je zelf gecreëerd? Succes is niet voor iedereen en altijd een keuze maar heel vaak is dat het wel. Ik sta waar ik sta door de kansen die ik gekregen en benut heb. Sommige kwamen aangewaaid, daar ben ik heel dankbaar voor en sommige dingen heb ik gecreëerd, daar ben ik trots op.

Wie is JOUW inspiring woman?

Ik vind veel vrouwen inspirerend en vooral heel krachtig. Vaak zijn die vrouwen helemaal niet bekend. Soms lees ik over vrouwen in het verzet of moeders die grote opofferingen hebben gedaan voor hun kinderen en dat ontroert en inspireert mij dan. Maar als ik iemand graag wil noemen is dat mijn beste vriendin Josine die net herstellende is van kanker. Haar kracht, doorzettingsvermogen en optimisme inspireren mij om nog beter mijn best te doen, nog meer te genieten en om nog meer uit dit leven te halen dan ik al van plan was.

Fashion & Style

Kun je jouw stijl omschrijven? Ik hou van vrouwelijke kleding, een tikkeltje chic en gekleed. Dat kan zeker ook met een mooie jeans, maar het liefst draag ik jurkjes.

Heb je een stijlicoon? Wie is het en waarom? Dat zijn klassiekers zoals Catherine Deneuve, Audrey Hepburn en koningin Paola.

Wat is je must-have voor dit voorjaar? Een mooie zonnebril die ik nog moet kopen. Mijn jongste zoon heeft mijn vorige bril onder handen genomen met onherstelbaar resultaat tot gevolg.

Wat is je beautyregime? Welke merken en welke producten gebruik je? Ik reinig mijn gezicht en ogen altijd. Iedere avond, ongeacht hoe laat het wordt. Ik ben helemaal niet trouw aan beautymerken en besteed er ook niet veel tijd en geld aan. Wel draag ik altijd nagellak en moet ik altijd iets op mijn lippen smeren. Ik heb van alles in mijn stash: van Labello en Rituals tot duurdere lipgloss.